Задар поплављен у страшном олујном невремену

На подручју Задра током ноћи и јутра пала су 164 литра кише по метру квадратном, поплављени су скоро сви дијелови града, због олујног вјетра у прекиду су трајектне линије, а један брод се насукао на улицу.

Регион 11.03.2024 | 12:01
Задар поплављен у страшном олујном невремену

"Невријеме, праћено јаком грмљавином, почело је синоћ око 20.00 часова и трајало до јутрос", рекао је руководилац Метеоролошке станице у Задру Анђелко Видовић.

Према његовим ријечима, на задарском подручју пало је кише као у пола Хрватске.

Поплављени су готово сви дијелови Задра, а ватрогасци су имали 21 интервенцију током ноћи и 12 у јутарњим часовима, јавили су хрватски медији.

Из жупанијске ватрогасне јединице наводе да је било највише испумпавања воде из подрума, гаража и приземних стамбених простора, да су аутомобили остали у води, те да су интервенције имали у Задру, у Кожину, Диклу и Петрчанима, на острву Угљану, у Нину и Ражанцу.

Због великог броја интервенција, ангажована је и Државна интервенцијска јединица Задар као испомоћ ватрогасцима Јавне ватрогасне јединице Задар, а у осталим дијеловима жупаније интервенисала су добровољна ватрогасна друштва.

Један брод је у граду Нин завршио насукан на улицу.

У прекиду је трајектна линија Биоград-Ткон на острву Пашман.

(Срна) Фото: Фацебооок/ ХРТ- Радио Задар

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ех

11.03.2024 14:36

Какав су народ и Богомољци и добро им је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

11.03.2024 15:27

Синоћ сам пратио апликацију РМХЗ радар, у којој сам видио да је сатима боја на подручју Задра биља љубичаста (екстремне падавине). Ова вијест само то потврђује.

ОДГОВОРИТЕ