Вучић: Београдски избори биће одржани 2. јуна

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је предложио да се београдски избори одрже 2. јуна.

Србија 10.03.2024 | 20:45
Вучић: Београдски избори биће одржани 2. јуна
"Моја идеја је следећа, да имамо београдске изборе 2. јуна и ти избори ће бити одржани 2. јуна, јер су се моји пријатељи са том идејом сагласили, а ја ћу вам рећи зашто. Сви остали избори биће одржани у складу са уставним и законским роковима, јер нико не жели да подноси било какве оставке било коме за било шта и то је било једногласно одбијено од стране свих присутних", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.
 
Он је навео да ће те изборе расписати Ана Брнабић, као изабрана председница скупштине, 3. априла, да би био максималан рок 60 дана.
 
"Морам да кажем да никаквог страног притиска није било. Напротив, Ана Брнабић је обавила разговоре са представницима Квинте. Ја сам обавио разговар са пријатељима нашим са Истока. Наши пријатељи са Истока никада нису имали никакав проблем. Увек поштују српску демократију и указују велики респект. И захвалам сам им на томе. Ана је имала задатак да разговара са људима из Квинте. Нико из Квинте није желео да подржи било какав бојкот, нити било шта. Ни са каквим проблемом се по том питању нисмо суочавали", навео је Вучић.
 
Како је рекао, одржавање београдских избора 2. јуна била је његова жеља.
 
"Овде се постављам као председник Републике, као неко ко добро зна колико проблема ћемо да имамо. Као неко ко је председник Републике, а не само члан СНС-а. Сматрам да је за земљу најбоље да покушамо да умиримо страсти, ма како били бесмислени разлози (опозиције), од тога да иду на празник, на холидаy, на одморе. Пошто су они богати, а сиротиња ваљда не може да иде", додао је Вучић.
 
Вучић је казао да треба да имамо изборе за које ће сви на крају рећи - да, то је тај резултат.
 
"Рекао сам својим пријатељима из странке чији сам члан, боље је да понекад изгубите изборе, него да нечасно формирамо власт и да добијемо изборе. Немојте да радимо оно што су они урадили, немојте да будемо Драган Ђилас који је био на власти па је приморавао социјалисте да погазе своју реч, а и они погазили своју реч и преварили људе", рекао је Вучић.
 
Позвао је МУП да веома рестриктивно тумаче закон о промени пребивалишта, посебно приликом промене пребивалишта, односно добијања пребивалишта на територији града Београда до датума закључења изборног списка.
 
"Ово је мој покушај, никога никада нисам позивао или терао да разговарам са неким јер они за разговор нису спремни и знам ја да је ово можда моја грешка. Ана је рекла - то је бацање бисера пред свиње. Ја мислим да је потребно да покушамо да ко год да победи, после тога имамо пуну стабилност, да обавимо све друге локалне изборе на начин на који је то потребно у складу са уставом и законом и да завршимо све приче", рекао је Вучић.
 
Вучић је додао да је веома важно да се поштују препоруке ОДИХР-а и о обуци и броју бирача на једном бирачком месту.
 
(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

знатижељна

10.03.2024 22:36

Предсједниче Вучићу, зашто је овај наш стално Ваш гост?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велики штрумф

10.03.2024 23:09

Шта онај Гаргамел ради с тобом ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

10.03.2024 23:30

Добро је да су се и Исток и Запад слозили са твојим предлогом (који је видимо из прилозеног објасњења најбољи)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса

11.03.2024 06:31

Надам се да це победити смиренија и стрпљивија стуја , да напикон унесе мир у град, а потом и у целу Србију , да изидјемо из трдесетогодисњег ријалитија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Волфганг

11.03.2024 07:47

Моцарт кладионице почеле тражити обострану копију ЛК за евентуалну исплату онлине добитака. Има ли то право и има ли то везе са "ћоравим" гласачима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

11.03.2024 08:01

Дје си Оскар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оскар

11.03.2024 19:37

Тј залосна сова..сви га нападају..