Лидери владајућих странака вечерас код Вучића

Председник Александар Вучић изјавио је да ће вечерас на састанку са лидерима странака владајуће коалиције бити донете важне одлуке у вези са организовањем локалних избора, функционисањем Народне скупштине и будуће извршне власти, како би се што пре завршили сви изборни циклуси и да ће се вечерас те одлуке саопштити јавности.

Србија 10.03.2024 | 13:54
Лидери владајућих странака вечерас код Вучића

Александар Вучић сазвао је састанак са лидерима странака владајуће коалиције за вечерас у 18 часова, на којем ће се разговарати о локалним изборима.

"Вечерас ћемо доносити одлуке. Вечерас ћемо све опције да размотримо и вечерас ћу јавност обавестити и о Скупштини и о влади и о локалним изборима. Саслушали смо све, доћи ће Дејан Ђурђевић и сви остали који се најбоље разумеју у легислативу и да видимо како и шта око свих избора. Да ту причу завршимо, да народ више не замарамо глупостима, него да можемо да се посветимо послу", рекао је Вучић новинарима у селу Памбуковици код Уба.

На састанак ће, како се очекује, доћи лидери коалиције СПС-ЈС Ивица Дачић и Драган Марковић Палма, затим Расим Љајић, Милан Кркобабић, као и председник "Здраве Србије" Милан Стаматовић и доскорашњи директор БИА и оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин.

Вучић је рекао да је јуче направио техничку грешку, која је само формална, а не суштинска када је говорио о изборима и објаснио процедуру око локалних избора у складу са законом. 

"Избори морају да буду расписани у року од месец дана од тренутка последњег дана када је прошао рок а када је било могуће конституисање скупштине, то је био трећи март. Други и трећи април је последњи дан када избори морају да буду расписани, а мора да их распише председник Скупштине. Потпуно је нормално да председник Скупштине ако буде изабран сутра, у уторак или среду распише нове изборе", навео је Вучић.

Додао је да не би требало да се одуговлачи са изборима и да би могли да се одрже 28. априла, 5. маја или, како је рекао, "натегнуто" 12. маја. 

"Постоји законска могућност за коју сам погрешио и нисам знао да може да се одуговлачи, али не разумем смисао. Има много опција, сагледаћемо све то вечерас, али је за мене најлогичнија опција да се иде одмах на изборе", рекао је председник.

Вучић је нагласио да га не интересује шта ради опозиција, већ да је за њега, од њиховог мишљења, много важније шта мисли народ.

"Ако хоће да изађу - хоће, ако неће - неће. Постоје они који их не зарезују два одсто. Људи који брину о својој земљи и људи који се боре за своје грађане. Тако да ме не интересује шта ће да раде", рекао је Вучић на питање новинара да прокоментарише јучерашњи споразум представника опозиције и иницијатора ПроГласа о неопходним изборним условима за излазак на изборе. 

На питање новинара да прокоментарише наводно групно пребацивање бирача из Мале Крсне на Вождовац, како би тамо били уписани у бирачке спискове, Вучић је истакако како је то "масовно исељавање" из Мале Крсне, заправо један човек.

(РТС)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Овај глуми титу

10.03.2024 15:27

А пред закон политицари кад мисле никад!! Одговорност нула ! Рад нула Лазуу бигате се себе и својее родбину кумове подобне изнад закона! Зло 21 вијека! Све републике еx Југославије покрадене лопови по институцијама! Покривени странкама!!! Страсно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.03.2024 12:42

Дал долази и папак стевандиц,коме си дао орден за корона набавке.

Name

Весна

10.03.2024 15:34

Ваљда сво грађани брину о својој земљи, не треба све само себи присвајати. Зар они тамо не брину ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

10.03.2024 16:14

Води Мила куци унисти српски народ тај дезертер кога ти подрзавад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса

10.03.2024 17:04

Када продју избори у Београду, па ако победи власит , онда прици формирању владе , у слуцају пораза власти пасце та влада у дрзави брзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.03.2024 17:13

Паника. Како опет направити инжењеринг за побједу законито. Никако. Немогуће. А ове форе са прошлих избора више не пролазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

10.03.2024 17:54

Ма де бјези висе појма немас на мозак де бјезииии висе молим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

11.03.2024 06:51

Да сваки дан дијели мед и млијеко, што је доста доста је ! Не може човјек канала пребацити да он није тамо !! ДОЛКЕ ВИШЕ !!

ОДГОВОРИТЕ