Оливера Коваћевић о Бресквици: Нисам видела да њен орао над Косовом лети!

Уредница и супервизорка "Песме за Евровизију", Оливера Ковачевић проговорила је о хајки која се подигла због такмичења у ком је победу однела Теyа Дора са песмом "Рамонда", док је Анђела Игњатовић Бресквица са песмом "Гнездо орлово" завршила на другом месту.

Забава 05.03.2024 | 18:55
Оливера Коваћевић о Бресквици: Нисам видела да њен орао над Косовом лети!

Како је истакла Оливера Ковачевић, медијска хајка се подигла од стране групе људи који по њеном мишљењу не представљају било шта национално.

- Ако сте ви у стању да шаљете претеће поруке Марији Шерифовић, грозне и одвратне, да називате водитеље усташијом и сатанистима, ко сте ви, који сте то људи? Је л’ вам Марија Шерифовић није ауторитет? Па ко је? Па је л’ она победила и довела Евровизију у Београд. Највећа је њена заслуга, па постоји ли неко компетентнији за тај жири од Марије Шерифовић? Ја га не знам, кажите ми ви ко је - наводи Ковачевићева.

- Ми имамо правилник о избору чланова жирија који објавимо када распишемо конкурс и сваки учесник који се пријави зна правила. Због чега – јер смо претходних година имали толико притисака разних менаџера, стручњака, да зову чланове жирија, да покушавају да их корумпирају, да им прете кад не успеју… И да би заштитили те људе који су у жирију, ми не објављујемо до завршетка фестивала - објашњава за Н1.

Olivera KovačevićФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

Оливера Ковачевић наводи да није могуће мењање правила док је фестивал у току.

- Бресквица је добила више гласова публике него другопласиран и због тога добила 12 поена. Ми можемо да мењамо начине гласања, али када распишете конкурс, тада напишете правила. Док утакмица траје правила се не мењају - објашњава.

"Нисам видела да њен орао над Косовом лети"

Оливера Ковачевић истиче да сматра да је Анђела Игњатовић Бресквица злоупотребљена од маргинализованих група.

BreskvicaФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/РТС

- То је потпуно нормална, легитимна песма. Ја је доживљавам као причу о животу сваког човека у којем наиђу црни дан, црне птице. Ја у том орлу нисам видела неког орла који над Косовом лети. Уосталом, наш орао има две главе. Чак и у илустрацији коју су направили на сцени орао има само једну главу. Ја сад не знам чији је то орао, можда је амерички орао, амерички симбол, или можда немачки… Тако да не знам због чега су они у том орлу пронашли неку српску идеју или одбрану Косова, а не рецимо Америку или нешто друго што има орла као национални симбол - сматра Ковачевић.

Рамонда као српски симбол

- Има ли шта српскије од тог цвета. Рамонда је тако лепа прича о томе како треба да пронађете снагу у свом животу, да се издигнете, да вам мало треба, кап воде да вас подигне, да нађете мотив за живот. Зар то није предивна прича, српска прича.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар