Позната руска тенисерка остала без 20 милиона долара

Макс Ајзенбад, менаџер Марије Шарапове објаснио да је Марија Шарапова могла да има 20 милиона долара више у џепу.

Спорт 02.03.2024 | 10:30
Позната руска тенисерка остала без 20 милиона долара

О томе како чувена тенисерка није успјела да заради више новца, огласио се њен менаџер Макс Ајзенбад рекавши сљедеће, а преноси Спортал.

– Марија је могла да има бар још 20 милиона долара годишње, али је стратегија била да и зарађује и побјеђује. Ту стратегију смо научили од Тајгера Вудса који је само три недјеље годишње посвећивао спонзорским обавезама. Кључ је увијек био да се максимализује зарада али да се освајају титуле.

Шарапова је чак и мање времена посвећивала спонзорским обавезама. То је дефинитивно имало негативан утицај на њен биланс на рачуну.

– Ограничили смо њена снимања за рекламе на само 16 дана годишње. Израчунали смо да толико времена може да посвети спонзорима а да њени тренинзи не трпе. Да смо само пет дана додали, зарађивала би бар још 20 милиона долара годишње.

Након завршетка Маријине каријере, Макс је поново ушао у посао са младом тенисерком, овога пута са Емом Радукану, која је 2021. освојила Ју-Ес Опен. Ипак од тада није имала запаженијих успјеха, али њен менаџер не губи наду:

“Сигуран сам да ће Ема поново освојити грен слем. Једноставно, треба јој време да се привикне на све што се дешава око ње. Освојила је Ју-Ес опен са 18 година, а када је отишла на сљедећи турнир није знала гдје је свлачионица ни терени за тренинге. Све се у њеној каријери пребрзо догодило.

Радукану је тек почела, али већ годишње зарађује око 15 милиона долара од спонзора, а од резултата је до сад зарадила нешто испод 4 милиона долара. То само говори о важности одговорног односа професионалних спортиста према својим спонзорима.

(Спортал)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Е мој ти

02.03.2024 11:19

То све говори да спорт висе није спорт него све висе бизнис,криминал, прање новца, допинг, несто најнездравије.Али ста цес ми смо свакако као планета скренули странпутицом

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

02.03.2024 12:40

Нецу моци спавати,20 дана..

ОДГОВОРИТЕ