Уцјењивали богате Швајцарце, позиви долазили из БиХ

- Снимак маскираног човјека који стоји у свјеже ископаном гробу са именом бизнисмена од којег жели да изнуди новац само је један од доказа на суђењу које почиње у швајцарском Цириху, а на којем ће се као оптужени појавити припадници банде са Балкана и један бескрупулозни бизнисмен, који је са њима уцјењивао богате Швајцарце.

Свијет 27.02.2024 | 22:55
Уцјењивали богате Швајцарце, позиви долазили из БиХ

Припадници банде су слали поруке жртвама са броја из БиХ, а касније су долазиле и коверте са минијатурним ковчезима од картона, које су такође послане из БиХ. Припадници банде су, како преносе швајцарски медији, са Балкана и Француске.

Чланови банде које швајцарски медији називају “бодигарди”, су планирали да од швајцарских бизнисмена узму 13 милиона франака. Међутим, на неколико састанака су успјели да узму само 58.0000 франака.

Са овом бандом је сарађивао и тзв “прљави бизнисмен” који је људе, за које је  знао да имају новац бесркупулозно уцјењивао. Тако су од једног трговца некретнинама тражили осам милиона франака, али он је цијелу ствар одмах пријавио полицији. Између осталог, баш њему је дошла коверта са картонским ковчегом на којем су били његови иницијали.

У другом случају, од једног менаџера су тражили пет милиона франака, а њега су у Цириху лично посјетили и припадници банде. Према свједочењу овог менаџера, један од њих се представио као “Момо из Париза”. Они су му тада тражили новац, али он је одбио да им да.

У наредном случају од једног бизнисмена су тражили два милиона франака, а покушали су да му намјесте “замку” и представе га као криминалца. Међутим, тада је полиција већ активно пратила ову групу и након поменуте замке су их похапсили.

(<стронг>Независне) Фото: Сцреенсхот/полизеинеwс.цх 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

+

28.02.2024 07:56

Банда се не боји полиције. ТРЕБА ТОЈ БАНДУ ПОЧЕТИ МРТ ПРЕСУЂИВАТИ. ПА ЋЕ ОД ТОГА ОДУСТАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех баш неће

01.03.2024 23:36

Боље пијан него стар

Name

Прика бн

28.02.2024 09:09

У Швици се полиција школује годинама. А не као код нас 7 мј, и сваку казну коју напишу мора правник да преконтролише да види дал је добро написана. А о нечем већем да не причамо.

ОДГОВОРИТЕ