Србија вечерас бира представника за ПЕ, ево, ко наступа прво вече!

Прво полуфинално вече Песме за Евровизију одржаће се вечерас 27. фебруара на РТС-у у 21 час. Ово је списак такмичара!

Забава 27.02.2024 | 20:22
Србија вечерас бира  представника за ПЕ, ево, ко наступа прво вече!

Вечерас креће прво полуфинално вече избора за "Песму за Евровизију" у ком Србија бира прве полуфиналисте. Имаћемо прилике да на првом програму РТС-а видимо 14 такмичара и послушамо њихове нумере, уз пажљиво бирану сценографију и кореографију.

Прве вечери 27. фебруара очекују нас: 

Марко Мандић – Дно
М.ИРА – Перцепција
Бојана x Давид – Но Но Но
Лена Ковачевић – Зови ме Лена
Саша Бáша и ВиртуалРитуал – Електрољубав
Мартина Врбос – Да ме волиш
Филарри – Ко је та жена
Бресквица – Гнездо орлово
Христина – Бедем
Ивана Владовић – Јака
Цхаи – Сама
Зорја – Лик у огледалу
Кавала – Вавилон
Кени није мртав – Дијаманти

Неки од такмичара већ су изазвали велику пажњу јавности, што тумачењем текста, што изјавама, попут Брексвице и Мартине Врбос, док ће се други по први пут представити широј публици, а већ су заголицали машту оригиналношћу, "Кени није мртав", док ће се искусна Лена Ковачевић представити песмом "Зови ме Лена".

У студију РТС-а на Кошутњаку постављена је најмодернија сцена сачињена од ЛЕД сценске позадине као и подног осветљења, са укупном површином од 700 квадратних метара.  За режију и кадрирање трећу годину заредом користи се ЦуеПилот софтвер који се годинама користи и на самој Евровизији.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели СКYМУСИЦ™ Продуцтион (@скyмусиц.продуцтион)

ПЗЕ ће у друштву са водитељком Драганом Косјерином ове године водити глумац Славен Дошло. Поред њих, из бекстејџа или такозваног "греен роом"-а, атмосферу ће преносити уиграни тандем Кристина Раденковић и Стефан Поповић. Директан пренос свих такмичарских вечери гледаоци и слушаоци ће моћи да прате на програмима и дигиталним платформама РТС-а. Друго полуфинално вече одржаће се 29. фебруара, а финале 2. марта на ком ће Србија одабрати представника за Еуросонг у Малмеу.

Друго полуфинале

Надиа – Судари
Хyдроген – Немогућа мисија
Ива Лоренс – Дом
Зејна – Најбоља
Филип Балош – Дуга је ноћ
Немања Радошевић – Јутра без тебе
Yанx – Коло
Кат Доса – Тајни зачин
Џорџи – Луна парк
Душан Куртић – Због тебе живим
Теyа Дора – Рамонда
Констракта – Ново, боље
Милан Бујаковић – Моје твоје
Дурлански – Музика

Многи издвајају Брексвицу, која има и највише прегледа на Yоутубе-у, а млада певачица је доживела и доста напада због тумачења текста песме на политичкој основи.

Хрватска је изабрала свог представника, који је на такмичење дошао као замена, када је једна од учесница одустала од "Доре". Бејби Лазања је представник Хрватске на Еуросонгу и његово име ћете сигурно упамтити, а песма носи назив "Рим Тим Таги Дим".

(мондо.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Добре

28.02.2024 21:40

Давне осамдесете,када су такмичари и пјесме били мелем за душу.Сада: Лазање, бресквице, смоквице, пи....е.Катастрофа! Мушкарци нашминкани и у хаљинама, тетоваже, силикони.Дно, дна!

ОДГОВОРИТЕ