У Италији ухапшена банда пљачкаша 70-годишњака!

У Италији овх дана ухапшена је група -банда од шест наоружаних пљачкаша предвођена 70 -годишњацима након што је извршила неколико оружаних провала у поштама у Риму.

Занимљивости 26.02.2024 | 15:34
У Италији ухапшена банда пљачкаша 70-годишњака!

70-годишњи Итало Де Вит, звани “Немац“, Сандро Баруцо (68) и 77-годишњи Ранијеро Пула више личе на безопасне деке него на окореле криминалце, али изглед може да вара. Италијански тужиоци тврде да су они били вође немилосрдне банде наоружаних разбојника специјализованих за римске поште!

Банда је имала врло јасну структуру, са три старија господина на врху и још три стручњака, један за коприање кључева (66) за одкључавање разних брава и двојицом “зидара” који су обрађивали „рупу“ преко којих је банда улазила у поште. Сви чланови су имали кривичне досијее, али су лидери имали посебно импресивне досијее који сежу све до 1970-их. Очигледно, неки људи се никада не мењају

Италијанске власти почеле су да истражују активности банде након пљачке поште у мају прошле године када су три особе које су носиле маске, капе и наочаре за сунце како не би били препознати, држале особље на нишану и успеле да побегну са 195.000 евра . Од тада, истражитељи су сазнали да су планирали још најмање две пљачке, које су на крају због различитих фактора отказане.

Група је 30. августа 2023. требало да опљачка у пошту, али су прекинули оружану пљачку након што су приметили да су обезбеђење у банкомат убацило само малу суму новца, због чега потенцијалне награде нису вредне ризика. Затим, 6. септембра, нису имали срец́е, јер оклопни камион на који су циљали никада није стигао у римску пошту коју су планирали да опљачкају.

Према писању италијанског листа Ла Репубблица, још једну оружану пљачку прекинули су старији грађани јер је један од њих – 66-годишњи лопов који је правио кључеве за обијање брава, имао проблема са инконтиненцијом и морао је на операцију простате.

Искусна банда је коначно ухвац́ена 6. новембра када су покушали да опљачкају пошту на Виа Цалпурнио Писоне, несвесни чињенице да су били под полицијским надзором. Као и обично, “зидари” су направили рупу у зиду и прикрили је шперплочом. Тако су тројица чланова банде ушла у пошту, али како су се спремали да побегну са 152.000 евра сачекала их је полиција и ухапсила

Током истраге, тужиоци су сазнали да су тројица старијих лидера – Де Витт, Пула и Баруззо – ретко разговарали телефоном, с правом сумњајуц́и да полиција може да слуша. Уместо тога, често су се састајали у непознатом бару да изнесу своје планове за следец́у операцију.

Сва тројица су били стари познаници полиције. Де Витово прво хапшење било је 1971. године, након чега су уследиле десетине добро документованих злочина, док су његова два сарадника имала своје импресивне криминалне досије.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар