Данас промјенљиво облачно и топлије вријеме

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће у већини крајева бити топлије и промјенљиво облачно вријеме, а слаба киша очекује се понегдје на западу и југу.

Република Српска 26.02.2024 | 08:15
Данас промјенљиво облачно и топлије вријеме

На истоку ће бити сунчаније, а касније поподне и увече облачност са запада захватиће већину предјела. Вјетар ће бити слаб, на западу умјерен, јужних смјерова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха од 13 на југозападу до 19 на сјевероистоку, у вишим предјелима од осам степени.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе да јутрос преовладава претежно облачно вријеме. Локално је регистрована киша у централним, западним и југозападним подручјима, као и на сјеверу Херцеговине.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница нула, Хан Пијесак, Дринић три, Вишеград, Рудо, Соколац, Чемерно, Бихаћ, Тузла четири, Калиновик пет, Мраковица, Мркоњић Град, Гацко, Сарајево, Зеница, Иван Седло, Бугојно шест, Сански Мост, Ливно, Дрвар седам, Бањалука, Бијељина, Нови Град, Приједор, Рибник седам, Билећа, Добој, Градачац осам, Мостар, Широки Бријег девет, Требиње, Столац 10, Неум 11 степени Целзијусових.

Највише падавина у протекла 24 часа забиљежено је у Калиновику 11 литара по метру квадратном, на Чемерну девет, у Дринићу осам, а у Добоју и Кнежеву по шест литара по метру квадратном.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар