Пар из Газе након вјенчања започео живот у аутомобилу

Ибрахим и Нармин Абед, који су били приморани напустити домове и склонити се у школу УНРWА, вјенчали су се у граду Деир Ал-Балаху у Појасу Газе, упркос нападима за геноцид оптуженог Израела на ово подручје, јавља Анадолија.

Свијет 25.02.2024 | 12:44
Пар из Газе након вјенчања започео живот у аутомобилу

Послије церемоније и скромне прославе вјенчања пар се суочио с изазовом осигуравања одговарајућег смјештаја, па је донио одлуку да се настани у аутомобилу Ибрахимовог оца.

Млада Нармин открила је изазове са којима су се сусрели приликом планирања вјенчања у бурним околностима.Испричала је да су вјенчаје планирали за мјесец дана, али се то одужило на шест, а затим и на девет мјесеци, јер нису имали адекватне околности због израелских напада.

Истакла је да је жељела велику прославу, али то није било могуће због рата и финансијских ограничења која је наметнуо.

“Хтјела сам да вјенчање буде велико и елегантно, али нема новца, таква нам је судбина“, казала је Нармин и додала да ће живјети у аутомобилу јер шатори коштају много.

Од почетка војне офанзиве за геноцид оптуженог Израела на Појас Газе од 7. октобра убијено је 29.606 Палестинаца.

По тужби за геноцид коју је покренула Јужноафричка Република, Међународни суд правде је 26. јануара пресудио да се Израел мора суздржати од било каквих радњи повезаних с убијањем, нападима и уништавањем становника Појаса Газе и подузети све мјере да спријечи геноцид.

(Анадолија / фото: Анадолија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

+

25.02.2024 20:24

Срећан живот вам желим. СРбин из РС.

ОДГОВОРИТЕ