"Највероватније ће се ићи на нове изборе у Београду"

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да ће се највероватније ићи на нове, а не поновљене изборе у Београду, додајући да "ниједан једини глас није украден" и да никада неће прихватити међународну истрагу избора 17. децембра.

Република Српска 25.02.2024 | 12:09
"Највероватније ће се ићи на нове изборе у Београду"

Премијерка Брнабић је за ТВ Прва рекла да су избори прошли, да су били легитимни, као и да је посебно у Београду била јака контрола да "мува није могла да пролети, а не да се нешто украде".

"Очигледно да не може да се направи већина, математички може, ми имамо већину, али Александар Вучић је поставио леп стандард - математика није политика", рекла је премијерка, наводећи да су нови избори, "никако поновљени", најреалнија опција у Београду.

Како каже, Ђиласова опозиција се не радује новим изборима, јер знају две ствари -  да ови избори нису били покрадени, и да ће на новим изборима имати мање гласова и да ће их изгубити.

Упитана о томе што у Београду почињу консултације о Влади, а у Бриселу опозиција тражи од странаца истраге о изборима 17. децембра, Брнабићева је рекла да опозицији више није довољан Европски парламент, већ сада иду у Европску комисији да "измаштавају како би истрага требало да изгледа".

"Они не само да траже укидање или гажење нашег суверенитета, већ сада траже суспендовање домаћих институција и закона", рекла је Брнабићева и нагласила да у том случају Србија више није ни протекторат.

'Никада нећу дозволити међународну истрагу, то би значило укидање суверенитета'
"Никад нећу дозволити међународну истрагу јер се тиме тражи укидање суверенитета земље, поручила је Брнабић. Како неко може да буде опозиција својој држави тражењем увида у све базе података, да МУП отвори све податке, да странци траже теренску проверу, пребројавање људи који живе у стану, кући", рекла је премијерка Србије.

Према њеним речима, у тој истрази би био суспендован Закон о заштити података личности, који је усвојио парламент.

"То значи суспензију парламента, институција, демократије, а то на крају води томе да их странци доведу на власт", тврди Брнабић и наводи да ово што се тражи за Србију нема никакве сличности са оним што је било у Северној Македонији.

Брнабићева је, коментаришући изјаву америчког дипломате Габријела Ескобара, рекла да је сагласна са његовим речима о извештају ОДИХР да је темељан, односно да на 93 одсто места није било никаквих неправилности.

'Изјава Грлић-Радмана дипломатски недопустив гест'
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је изјава хрватског шефа дипломатије Гордана Грлић-Радмана о Србији и Александру Вучићу дипломатски безобразан и недопустив гест.

"Фрустрација Хрватске и њихова најгора ноћна мора је то што Вучић седи на ‚српској‘ столици", рекла је Брнабићева за ТВ Прва, реагујући на изјаву Грлић-Радмана о Вучићу и седењу на више столица када је реч о спољној политици.

Каже да је изјава Грлић-Радмана још један притисак на Србију, као што је и резолуција Европског парламента због Косова и неувођења санкција Русији.

(РТС / фото: Твитер))

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Гоги

25.02.2024 12:42

Ако је чисто све , ником не смета истрага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАЉИН

25.02.2024 15:21

Никакве сране агенције да врсе истрагу у СРБИЈИ нека врсе истраге у својим земљама СРБИЈА није ниција колонија НЕГО ДРЗАВА НАРОДА који зиве у њој

Name

Истини за вољу

25.02.2024 21:26

Засто онда Србија прихвата новац из ЕУ фондова? Ако јој не треба Европа не требају ни њихове паре.

Name

Корослав

25.02.2024 22:04

Где ову љепотицу пронадјоше. Ко рече да Срби немају укуса . Зато треба испитати и истражити никад овакве лепоте у српској хисторија . Све су до сада пале осим ње. Ова лепа дама је просвјетитељ САНУ србске наука знаности и умјетности које ће будуће генерације помно истраживати и бити исписани златним словима који ће бити укоријењени у Србски народ 😶.

Name

Корослав

25.02.2024 22:11

Какве истраге ова још ,ако потегне неку цјевуру испод појаса и погледа их ко Бошко Буха има одма да жбришу🥴.

Name

Ре;Стаљин

26.02.2024 07:46

"Браво"ако је то тако како "ви" кажете(а није) зашто Србија као самостална земља ТРАЖИ МОЛИ ФИНАНЦИСКУ ПОМОЋ ако је у стању да "самостално живи" НЕКА ТО И ПОКАЖЕ И ДОКАЖЕ!!

Name

Србо

25.02.2024 13:26

Сви смо видјели да је Додик у конзулату у БЛ гласао пред камерама и пред одбором и људима кои дјеле материјал за гласање а о трафо станицама и пријављеним на истим адресама, доказ је Мандић и други, не треба ни причати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О Србијо

25.02.2024 15:18

Сваста исприца а ниста не реце. Ваљда је то нормално за премијера у техницком мандату

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

25.02.2024 17:31

Није било крадје избора И стварно не видим разлог засто би се понављали избори А И тросак је велики Опет треба организовати аутобусе па на пут за београд А И екавски рецник се прихватио у рс-у немозес разликовати ове сељаке из рс-а од оних из самог београда

ОДГОВОРИТЕ