Ускоро отварање "Семберске куће" у Бијељини

У Бијељини је током ове године у плану отварање Семберске куће, по угледу на Херцеговачку, Крајишку и Лијевче кућу, рекао је Срни портпарол градске Туристичке организације Драган Тешић.

Република Српска 25.02.2024 | 10:32
Ускоро отварање "Семберске куће" у Бијељини

Тешић је истакао да би се у Семберској кући налазили аутохтони семберски производи које би могли да купују грађани, али и сви туристри који дођу у Бијељину.

"То су прехрамбени производи, дестилерије, ракије, вина, сушено воће и поврће, разни сувенири. Све ово што је произведено у Семберији", додао је Тешић.

Он је навео да отварање Семберске куће наставак некадашње кампање "произведено у Семберији".

"На једном мјесту ћемо имати само аутохтоне семберске производе са атестима, од прехрамбених производа, сир, кајмак. Свето ћемо објединит на једном мјесту како би покушали да пласирамо семберски бренд", рекао је Тешић.

Говорећи о туристичкој понуди Бијељине на сајму туризма у Београду, Тешић је рекао да ове године Бијељина има сопствени штанд и да је препознатљива како на подручју Републике Српске, тако и региону по Етно-селу "Станишићи", које је лидер туризма и по броју долазака и ноћења у овом дијелу региона.

Тешић је рекао да је на сајму представљена и гастро понуда Бијељине посредством партнера фирме "Глобус", односно ресторана "Пет језера", а промовисана је и Бања Дворови.

"Промовисан је и културно-историјски значај града Бијељине, која је увијек током свог постројања била на граници Истока и Запада, и у њој је изражен спој различитости у култури. Покушавамо да промовишемо град Бијељину као нешто што треба да постане регионални бренд", истакао је Тешић.

Он је напоменуо да у посљедње три године расте број долазака и ноћења туриста, што показује да Туристичка организација Бијељина добро ради свој посао.

"У односу на 2022. годину, прошле године смо имали 5.000 више ноћења, односно 3.000 више посјетилаца. Тако да нам је 2023. године рекордна по броју долазака", рекаоје Тешић.

Он је навео да највећи број туриста долази из земаља региона, прије свега из Србије, а ту су и Хрватска, Словенија.

"Када је ријеч о европским земљама, предњаче Швајцарска, Аустрија и Њамачка, а при томе не говоримо о нашим гастарбајтерима", рекао је Тешић.

Он је додао да у Бијељину долазе људи из скоро цијелог свијета, Азије, Африке, Јужне Америке, Бразила и Аустралије и то су претежно пословни доласци.

На штанду Туристичке организације Бијељине угостили су и средњу туристичку и угоститељску школу из Јање, штанд су посјетили и представници Подручне Привредне коморе Бијељина, пријатељи "Енџелс роуз" производња сокова од руже и зове, као и челници града Бијељина. 

(Срна / Фото: БН)

Коментари / 0

Оставите коментар