Власт у Српској неће заштити народ од дивљања цијена

Како би прикрила своју пасивност у сузбијању вјештачке инфлације власт сада покушава да сервира народу причу о добрим и лошим момцима у којој се брижна власт наводно бори против власника маркета и пекара који би да манипулишу цијенама.

Република Српска 25.02.2024 | 09:08
Власт у Српској неће заштити народ од дивљања цијена

Ово је изјавио Жељко Раљић, члан Главног одбора и предсједник Градске организације Српске демократске странке Бањалука.  

Он наводи да је сурова реалност да упркос томе што су глобалне цијене хране у паду, код нас су и даље у узлазној путањи.

Раљић истиче да су приче о некаквим бруталним мјерама власти против оних који манипулишу цијенама само краткорочна представа за јавност.

„У првом чину те представе Републичка тржишна инспекција се бави тоалетом у објекту посластичарнице предсједника Удружења послодаваца Саше Тривића, коју инспекција затвара на неколико дана. У другом чину Тривић подноси оставку, а власт захваљујући операцији ‘тоалет' убире велики број поена код неупућених “, истиче Раљић. 

Жалосно је, каже он, што се умјесто конкретних мјера и потеза за заустављање вјештачке инфлације власт окреће јефтином популизму.

Он је увјерен да упркос паду цијена хране на свјетском тржишту, код нас неће бити заустављена поскупљења.

„Ништа се неће промијенити јер они који се сада овој представи међусобно нападају, затварају тоалете и објекте, мјесе хљебове на друштвеним мрежама неће стати на страну народа, него ће као и раније збити редове уједињени у похлепи“, истакао је Раљић.

Он је поновио да је дивљање цијена и убирање већих прихода од ПДВ била главна економска агенда ове власти у претходне двије године па су им приходи енормно порасли, иако није било ни нових инвестиција нити уштеда.

(БН) Фото: БН

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Каћа

25.02.2024 09:33

Тако је,ако настави њихова владавина нико неће остати,млађи и здравији ће отићи а ми старији ово више не можемо издржати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па нормално

25.02.2024 10:05

Денис Шулић, браћо мила па на шта сападосмо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

25.02.2024 11:32

Како Шулић да ти смањи цијену , ало !? Зар нису цијене на основу понуде у потражње а .

Name

Јоле

25.02.2024 16:37

Ја људи моји министерс. Лудило.

Name

Игипоп

25.02.2024 10:05

Познати је како је СДС док је био на власти уцијењивао привреднике.Ако сластицарна нема тоалет, не мозе ни радити, ту нема изузетака а Тривиц је имао довољно времена, скоро 20 година да направи тоалте али није, него је просирио објекат..Према томе сви сте ви исти, среца овог народа да преко 100000 људи ради вани па помаже овдје, да се којим слуцајем врате појели би сами себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Игипоп

25.02.2024 10:22

Промашио си тему,какве везе има Тривић Саша са СДС - ом као ни ја,ближи је он био Додику кад су се талили око тениског комплекса па нису заграбили колико су мислили па се завадише! Напријед Раљићу ти си нова здрава снага СДС-а БЛ!

Name

Ре

25.02.2024 10:36

Паметњаковића, за твоју информацију сви они који су тад били у СДСу сад су у секти. Толико да знаш. Само Добој погледај и све ћеш разумјети. Багра је увијек уз власт ма ко да је на власти. Људи без образа и морала могу све.

Name

Ре

25.02.2024 11:05

Какве су то излобне и метачне нформација је неко некога уцјењивао да мора имати тоалет у објекту. То је прописано законом и одговарајућим правилницима и зове се: "Минимално технички услови у погледу опреме". Ту обавезу налаже и здрава памет. Друга је ствар што данас ништа не мораш ако си ...знате већ шта

Name

Ре

25.02.2024 11:18

Не можеш поредити вријеме кад је СДС био на власти и ове који 20 година краду и лазу. То су два свијета друзе. СДС је био увијек нападан са вани и санкционисан а ови са странцима све договарају да опстану на власти. Глуме велике Србенде и русофиле а раде на крају све по жељи западњака. Њима је био добар и СДА и сад су им добри ови из тројке јер медјусобно се допуњују у крадји а ХДЗ им је најбољи другар. То није радио СДС никад нити ће. Стевандиц,Цавиц, Бањац,Обрен, Клосарац и ини теби су добри очито. Ако је тако аферим друзе узивај.

Name

Бобан

25.02.2024 10:25

Те криминалце није ни брига за народ али то овај народ и заслузује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

25.02.2024 10:26

Тако је Раљићу и само настави а сад имате и правог предсједника Миличевића,најкомплетнијег и најпоштенијег политичара у РС! Морамо скинути ове јрвопије са власти!Живјели и до побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мирко

25.02.2024 12:46

Све,све али нема промјене власти без техничке измјене изборног закона а тоје увођење скенера,видео надзора на бирачким мјестима.

Name

ре игипоп

25.02.2024 10:48

да је сдс владао оволико,боље би нам било 100 пута него са овом бахатом и незаситом влашћу под управом снсдеоваца.Они су довели на кључна мјеста необразовсне типа шулић,љубојевић ања,измидлили и увели куповину папска да би учврстили власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРОД ЈЕ ТО ЗАСЛУЖИО

25.02.2024 13:38

БРАВО МИЛОРАДЕ РУДОЊА ТРЕБА ТЕБИ ЈОШ КОЈА МИЛИЈАРДА УДРИ ПО ОВИМ ОВЦАМА КОЈЕ ТИ ОДОБРАВАЈУ ОТМИЦУ ЗАЛОГАЈА ИЗ УСТА ТАКО ОВИМ ГЛАСАЧКИМ ОВЦАМА ТРЕБА НИСИ ТИ КРИВ АКО ТИ СЕ МОЖЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

25.02.2024 15:53

Раћуница је веома једноставна! Већа инфлација проузрокује раст цијена роба и услуга на тржишту, а веће цијене робе, знаће и већи ПДВ, а то знаћи више пара у буђету РС! И сасвим је јасно да се власт само декларативно залаже за обарање цијена и борбу против инфлације, а у ствари јој савршено одговара статус кво!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антинародна власт

25.02.2024 16:41

Проклети били

ОДГОВОРИТЕ