Да ли ће таоци из Газе коначно бити ослобођени?

Током састанка у Паризу између представника САД, Израела, Египта и Катара договорен је нови и ажуриран нацрт споразума о ослобађању израелских талаца које палестински Хамас држи у Појасу Газе,јавља Џерузалем пост позивајући се на два извора упозната са садржајем разговора о примирју.

Свијет 24.02.2024 | 14:10
Да ли ће таоци из Газе коначно бити ослобођени?

Извори су навели да би напредак који је постигнут могао да омогући прелазак на преговоре о детаљима споразума, као што су број и идентитет затвореника који ће бити пуштени на слободу, преноси Џеруселим пост.

Додали су да израелски ратни кабинет сада очекује да добије информације од преговарачког тима и одлучи о даљим корацима, што би се могло догодити већ вечерас.

Један од извора је нагласио да напредак ка детаљнијим преговорима зависи од способности посредника да приморају Хамас да пристане на нови оквир успостављен на састанку у Паризу.

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху је у петак рекао да одлука о слању делегације на преговоре у Париз има за циљ да пружи прилику да се преговара о ослобађању отетих.

Министар финансија Безалел Смотрич је додао да верује да ће размена талаца у овом тренутку довести до краја рата и спречити уништење Хамаса.

(Тањуг) Фото: АП/Лео Цорреа

Коментари / 0

Оставите коментар