Мајка Наваљеног: Власти "траже тајну сахрану мога сина"

Људмила Наваљна саопштила је данас да је успјела да види тијело свог сина Алексеја Наваљног.

Свијет 22.02.2024 | 19:22
Мајка Наваљеног: Власти "траже тајну сахрану мога сина"

"Уцјењују ме, постављају ми услове гдје, када и како треба да буде сахрањен Алексеј", рекла је она.

Алексеј је умро у петак у казненој колонији у Русији, а његова породица је од тада данима покушавала да преузме његово тијело, преноси Телеграф.

"Управо сам изашла из зграде Истражног комитета града Салехарда. Тамо сам провела скоро један дан сама, сама са истражитељима и криминолозима. Адвокате су пустили тек послијеподне", рекла је мајка Наваљног Људмила на видео-снимку објављеном на Јутјубу.

Изјавила је данас да јој руске власти пријете да ће "нешто урадити" са тијелом њеног сина, уколико не буде пристала на тајну сахрану.

Према њеним ријечима, јуче је одведена у мртвачницу гдје јој је показано тијело Наваљног.

"Истражитељи тврде да знају узрок смрти. Имају спремну сву медицинску и правну документацију коју сам видела, а потписала сам и смртовницу", навела је мајка руског опозиционара.

Она је истакла да је "по закону" требало одмах да јој дају тијело Наваљног.

"Међутим, то до сада нису урадили. Умјесто тога, уцјењују ме, постављају ми услове - гдје, када и како треба да буде сахрањен Алексеј. То је противзаконито", рекла је Људмила, преноси Тањуг.

Она тврди да су у њеном присуству запослени у мртвачници добили "наређење или из Кремља, или из Истражног комитета".

"Желе да се то ради тајно, без поздрава. Желе да ме одведу на периферију гробља до свјежег гроба и кажу: 'Овдје лежи твој син'. Не пристајем на то", рекла је Људмила.

Додала је да је одлучила да сними видео-снимак јер су почели да јој пријете.

"Гледајући ме у очи, рекли су ми да ће, ако не пристанем на тајну сахрану, нешто урадити са тијелом мог сина. Истражитељ Воропајев ми је отворено рекао: 'Вријеме није на вашој страни, леш се распада'. Нећу посебне услове, само желим да се све ради по закону. Захтијевам да ми се одмах врати тијело мог сина", поручила је мајка Наваљног.

(Тањуг)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Правила

22.02.2024 19:28

У свакој земљи постоје правила о сахрани затвореника. Сад се читав свијет брине о једној сахрани ,престаните писати ,пишите о стотине дјеце у палестини која су под рушевинама ни криви ни дужни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.02.2024 21:35

Која правила ти спомињес, па човјек осудјен за ниста тек тако измисљотине које здрав разум немозе разумјети. А ти изгледа разумес

Name

Срамота

22.02.2024 21:58

Срам те било! Било које вјере био!

Name

Ре за ре и срамоту

22.02.2024 23:30

Момци читајте,учите мало више. Навољни је био Амерски човјек,могли ду га замјенити 100 пута али су га жртвовали,знали су ко оде у Сибир да се не враћа,можда су тамо нашли и кримосе који су помогли да човјек умре баш на дан ка је Русима кренуло на фронту а читав свијет гледа интервју са Путином. Гдје су Амери сахранили Бин Ладена .?. Читајте мало Путину је најмање било стало да сада тај човјек умре

Name

Значи..

23.02.2024 09:02

као код нас кад су Дражи избрисали сваки траг

Name

Амбасадор

22.02.2024 19:53

Путко је Додин јаран. Тако ће И вас Додо сахрањивати,тајно на периферији гробља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, али они

22.02.2024 22:04

"воле" свој народ, бар тако тврде. Или воле власт? Сви диктатори.

Name

То је Путинов резим

22.02.2024 19:53

који многи овдје толико воле и подрзавају. Диктатура над неистомисљеницима. Сто даље од Русије, ако се ја питам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

22.02.2024 19:53

Демократска мајцица Русија и Рудоња Додо би исто тако са опозициом н'а узор свог Уцитеља Путка

ОДГОВОРИТЕ
Name

залосно

22.02.2024 20:09

Ово је стварно залосно. Русија је зиви логор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

22.02.2024 21:30

Тузно је да мама цека на тело покојног сина, јадно и бедно. Али велике силе, зртвују без последица кога хоце. Не тако давно су амери убили и бацили у море, Бина. И на њега је цекала његова мајка. Цека и Асанза његова мама, док га у ЕУ убијају у етапама. Право је универзално, али га нема, силе суде и пресудјују. А да су злотвори сви знамо, и надамо се да це нас мимоици њихове бомбе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срам те било!

23.02.2024 01:24

Стотине руског православног свештенства и лаика позвали су московски моћни апарат да преда тело противника Кремља Алексеја Наваљног, који је умро у заробљеничком логору у петак. У апелу свештенства се наводи: „Позивамо вас да предате тело Алексеја Наваљног његовој породици како би се његова мајка, остали чланови породице и истомишљеници опростили од њега и хришћански га сахранили. Руски апарат за моћ држи тело Наваљног под кључем. По православном обичају, сахрана треба да се обави трећег дана након смрти. "Ово је њихова дужност према Богу и покојнику."

Name

Ало

23.02.2024 07:52

Без обзира на све треба да се преда лес да људи достојно сахране Ако је власт несто уцинила са његовом смрцу,највеца греска.

Name

Ре мирослав

23.02.2024 10:19

А колико је још руских мајки, дјеце, очева и других који за своје синове, очеве, браћу не знају гдје су сахрањени, кремирани јер су у инвазији изгубили живот јер их је Путин послао у смрт и да убијају. А то овде дпомињрш бин Ладена будало једна. Такав си и ти.

Name

Раденко

23.02.2024 09:56

Дно дна,горе да не мозе бити,ни мртвог сина мајци недају и то се зове дрзава и систем,зло невидјено !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народе Русије

23.02.2024 10:32

Јесте ли нирмалнииииии??? Побигу мртво дијете недате мајци да сахрани по правиславном обицају а оптузен без вете корумоираних лопова на власти орљавих милијардераа милионераааа зло 21 вијека Прљави Политицари! Болесни сизофреницни они и њухова миц прљавиг капитала их заслијепила! У свили и кадифи идродили се од људи цивјека љздскиг буца@ зивитиње да не вредјам! Фујјјј багра 21 вијека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај човјек

23.02.2024 10:57

Навални, Основао организација за откривање корупције у Русији, и режим забранио, њега ухапсили и убили. Зашто је режим забранио да се корупција и криминал открива? Јер су они корупт и криминалци. Код нас редовно ми слинимо о корупцији у држави а овде смо за корупцију у Русији. То су ти дупли аршини.

Name

Нема корупције у Русији.

24.02.2024 07:03

Нема у Русији корупције, шта ти је? То су ти лажи колективног запада! Иди мало у Берлин да знаш шта је корупција.