Муж после развода тражио од бивше жене да му врати бубрег или новац!

Иако је ова прича односно судски догађај се одиграо још давне 2009. године сам по себи је занимљив… Др Ричард Батиста је захтевао од своје бивше жене да добије назад свој донирани бубрег након што је његова жена поднела захтев за развод брака.

Занимљивости 22.02.2024 | 15:47
Муж после развода тражио од бивше жене да му врати бубрег или новац!

Када помислите на несугласице које се дешавају када поступак развода крене, већина помисли на ствари као што су дом или старатељство над децом. Обично ц́е те такве ствари бити централни део у правним поступцима (судским разводима) који следе – али то није био случај са овим разводом брака.

Бракоразводни поступак једног мушкарца кренуо је екстремнијим путем јер је пре развода, вероватно када је њихов однос био мало лепши и у заносу љубави он њој 2001. одлучио да донира свој бубрег! То је свакако дирљив гест, за који мислите да би само повец́ао љубав и посвец́еност појединцу ал и изгледа сад када се погледа да није тако!

Али након што је његова жена поднела захтев за развод у јулу 2005, др Ричард Батиста је рекао својој сада бившој партнерки Донел да ц́е морати да врати бубрег или да му плати 1,2 милиона фунти. Е то, то је један од начина да покварите поклон!

Др Батиста је тврдио да је њихов брак вец́ био на удару због здравствених проблема његове супруге – али то га није спречило да донира. Донел је, нажалост, претрпела неуспелу трансплантацију бубрега, па је њен сада већ бивши муж одлучио да донира један од својих бубрега да јој спасе живот.

И док многи парови могу проц́и кроз саветовање, др Батиста је видео донацију бубрега као начин да спасе свој брак.

“Мој први приоритет је био да јој спасем живот. Други бонус је био да преокренем брак”, рекао је тада новинарима.

Процедура је на крају спасила Донелов живот, али брак, не толико, јер је поднела захтев за развод 2005. године. Доктор Батиста ју је касније оптужио да је имала аферу, што је довело до тога да је поднео ванредни захтев за нагодбу од 1.5 миллион уса долара или да му се врати донирани бубрег.

Можда као што се и очекивало, понуда је била потпуна неетична из медицинских разлога. Медицински етичар Роберт Веатцх рекао је тада: “Сада је њен бубрег и… вађење бубрега би значило да би морала да иде на дијализу или би је убило преноси ладбибле

Тако да Др Батиста није успео да врати ни бубрег, ни одштету коју је тражио током бракоразводног поступка. Врховни суд округа Насау одбио је његов захтев и пресудио да је бубрег поклон.

“Напор оптуженог да тражи и извуче новчану надокнаду стога не само да је у супротности са законским прописима, вец́ би могао да изложи оптуженог кривичном гоњењу“, рекао је брачни судија Џефри Гроб тада у то време.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар