Тужбе и УЕФА-и због низа нерегуларности у ОФС Бијељина

Управа Омладинског фудбалског клуба “Зенит” одржала је данас конференцију за медије поводом, како су навели, нерегуларности приликом избора одржаних прије наколико дана у Општинском фудбалском савезу Бијељине.

Република Српска 21.02.2024 | 19:09
Тужбе и УЕФА-и због низа нерегуларности у ОФС Бијељина

Скупштина Општинског фудбалског савеза Бијељине одржала је 12. фебруара засједање, на коме је Горан Јањић, већином гласова – 50 за, 8 против и 1 уздржаним, изабран за предсједника савеза.

Јањићев противкандидат, Жарко Новаковић и управа ФК “Зенит”, у ком обавља тренерску функцију, изашла је у јавност са подацима који, како тврде, указују на низ нерегуларности приликом овог поступка, а све у режији дугогодишњег челника овог савеза Радике Марића.

Жарко Новаковић, тренер ОФК “Зенит” Бијељина каже да је противничка страна два до три мјесеца радили на лобирању гласача. “Према нашим сазнањима, људи који су се представљали као носиоци клубских функција су били уцијењени, што неким пословима, што неким дуговањима. Ми смо изашли транспарентно 15 дана прије гласања, а са друге стране, до задњег дана се није знало ко је мој противкандидат”, рекао је Новаковић.

Срђан Шушић, предсједник ОФК “Зенит” Бијељина каже да је је главна замјерка крајње конфузан и нерегуларан начин избора делегата у оквиру фудбалских клубова, који су касније гласали на Скупштини Општинског фудбалског савеза. Противно статуту је наложено, тврди Шушић, да клубови испуне, за ту прилику штампане упитнике и доставе их скупштини савеза.

“Свака основна организација, клуб или удружење, доставља секретаријату листу својих делегата, који су правовољно и слободно изабрани на својој скупштини. Премао томе, ови упитници се не могу користити, а сваки клуб је требао да достави доказ да је одржао скупштину и да достави информацију ко је изабрани кандидат”, појашњава Шушич. ”Оно што ме је највише забољело је то што верификациона комисија, која ме је упознала са статутом,  није дозволила да извршим идентификацију свих делегата, а јавности је познто да је на скупштини тога дана било 5 – 6 људи који су дошли са тим пуномоћјима, која су апсолутно неважећа. ”

Шушић такође тврди да је Зенит, због кандидатуре Новаковића, често на мети савеза у смислу да мора да плаће “непостојеће” намете, а био је уцјењен и одузимањем земљишта на коме се налази њихов спортски комплекс. Поменуо је пријаву против Радике Марића због пријетњи упућених на рачун дјечака који тренира у њиховом клубу. 

“Да ли је пријетио или не, то ће вјероватно да разријеши полиција, али ми саосјећамо са дјечаком, чијем оцу је пријећено да ће његовом сину бити уништена каријера у “Партизану” и не знам какве је још пријетње и ружне ствари је изговорио”, каже Шушић. Он је упутио апел свим клубовима да дјеци обезбиједе максималну подршку, да им се помажу и да им побољшају услове за тренинг, те да се што више на значају даје управо дјеци, а не људима који, како каже, гледају само себе и свој интерес”.

У ОФК “Зенит” кажу да ће се због свега наведеног, али и, како тврде, многих других непавилности, којих има у бијељинском фудбалском савезу, правду потражити ако треба и у УЕФА-и и пред Спортским арбитражним судом у Лозани.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

50:8

21.02.2024 19:26

И оно тражи некакву правду и регуларност, ало 50:8. Па да су међеди њих је 50

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.02.2024 20:40

Слободно и себе рачунај као 51-ог медзеда

Name

Прика бн

21.02.2024 20:51

Нема правде гдје се врте новци. Поготово веће количине. А радики ни суд није могао ништа. Човјек зна посао. И тако функционише 30 год, тешко да гаможе скинут и фифа и уефа заједно

Name

Хаха

21.02.2024 22:01

Па кад зна посао што га онда скидате?

Name

@Ре

21.02.2024 22:04

Да ја и тебе урачунам јер ти вредиш за 2 значи укупно 50 + 1 + 2 = 53

Name

Е моји Срби

21.02.2024 19:40

Ни баналну ствар у неком Општинском савезу не могу Срби да обаве часно већ затровани корупцијом и криминалом само се кољу. Брука од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

21.02.2024 19:57

Радика, јел потребно ста висе изговорити, цуј Радика? Јел то зена или мускарац са зенским именом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари сарајлија

21.02.2024 20:14

Да није случајно утицао Додо на избор. Добро је да сте изнијели и проценат гласова побједника. требао је имати 105% па да буде побједник. Неки глупи Бијељинци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

22.02.2024 00:15

Не могу поштени момци против политике. Нови председник ОФС Бијељина је одборник СНСД-а у Скупштини града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

23.02.2024 08:58

Некад је одвео пионире из Радника и направио приватну сколу фудбала а сад трази правду.

ОДГОВОРИТЕ