Бајага прославио 64. рођендан и 40 година "Позитивне географије"

Момчило Бајагић Бајага данас слави 64. рођендан и 40 година од изласка првог албума бенда "Позитивна географија".

Забава 19.02.2024 | 20:26
Бајага прославио 64. рођендан и 40 година "Позитивне географије"

Мало је оних који бар некада у животу нису своје љубави пребољевали уз "Плавог сафира", "Пољуби ме" или "Откада тебе волим", или се веселили уз "Моји су другови"... Момчило Бајагић Бајага, један је од најплодоноснијих текстописаца и музичара на домаћој сцени и региону. Заједно са његовим Инструкторима, бенд жари и пали од далеке 1984. године.

Момчило је данас пожелео да прослави шездесет четврти рођендан и четрдесет година од изласка "Позитивне Географије", са члановима медија, а том приликом га је чекало и изненађење. 

Гео-политички услови су се мењали, уџебник географије није исти као што је био 1984. Да ли волите јубилеје, много их је било, или сте престали да бројите? 

"Хвала вам што сте дошли на мој рођендан, а уједно желим да најавим и  концерт који ће се оџати 21. априла ове године у Мтс дворани, тј. некадашњем Дому Синдиката, како се те давне 1984. звао. Решили смо да направимо концерт као што је тада био и изводимо само песме са овог албума 'Позитивна географија".

Момчило се затим захвалио школи из Алексинца, која му је поклонила торту са ликовим чланова бенда, и сликовито приказаним песмама "442 до Београда", "Лепа Јања". "Хвала им за ову феноменалну торту са свим детаљима из песама, са шареним пилулама, ту је и Јања, 442, а такође да се захвалим Горанком Матић на фотографијама које је направила за омот албума пре 40 година и сада". 

Будући да ће то бити реплика концерта од пре четири деценије, на истом месту, да ли ћете успети да се рукујете са свим фановима као тада 1984.? То би било по слободној математичкој процени четири и по сата само руковања. Будући да је те године бенд дочекао своју публику тако што се руковао са свима, да ли то исто можемо да очекујемо и 21. априла 2024?

"Па, нисам сигуран да је то изводљиво. Обзиром да јесте реплика концерта, идеја нам је да изводимо само песме са тог албума, и ако баш будемо морали можда неке песме које су настале из времена Рибље чорбе. То руковање је некако ишло брже '84. из простог разлога зато што није било мобилних телефона са фото-апаратима, тако да ако крене сликање тешко је изводљиво," објаснио је Бајага.

Гане Пецикоза, менаџер бенда надовезао се: "Треба да се рукује и слика са онима старијима, који су тада били на концерту. А они млађи да виде да то може и тако", нашалио се, и додао да је ове године поводом јубилеја планирано чак четрдесет два концерта "Бајаге и инструктора", а осим региона већ су заказани и концерти у Америци и Канади.  

(мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар