Најмодернији Аква парк у Вишеграду само на папиру

Од громогласно најављене изградње модерног Аква парка у Вишеграду, чија је градња требало да се заврши за годину и по дана, засад нема ни темеља, ни одређене локације, ни правог пројекта али ни заокружене инвестиције. Има ли наде да се пројекат икад заврши.

Република Српска 18.02.2024 | 19:38
Најмодернији Аква парк у Вишеграду само на папиру

Олако  дато обећање. Тако би се у једној реченици могло дефинисати обећање дато почетком јуна прошле године о изградњи „најмодернијег аква парка у Европи" у Вишеграду.

На конференцији за новинаре  7. јуна прошле године представник државног капитала у комплексу Андрићграда у Вишеграду Недељко Елек је рекао да је планирано да „Јахотина“из Пала у граду на Дрини и Рзаву изгради „најмодернији Аква парк у Европи“.

"То је нешто чиме ћемо проширити туристичку понуду. Тако ће од 400.000 туриста који годишње дођу у Вишеград највећи број њих у граду остати више дана“, рекао је тада Елек.

Он је додао да ће у сарадњи са локалном заједницом изградња парка почети у окробру те, 2023. године.

„За годину и по изградићемо тај парк и реализовати пројекат, „истакао је тада Елек.

Речено и ништа не учињено

Тада је казано да ће се Аква парк правити на локацији градског стадиона који ће се измјестити, да ће се у њега довести термална вода из Вишеградске бање...  До сада ни први крамп није закопао земљу на стадиону.

Предсједник ПДП Борисав Бореновић каже да су бомбастичне и велике најаве изградње објеката одлика СНСД.

„Нажалост највећи дио и најављених пројеката  је коштао грађене милијарде марака а много их је већ у старту пропало", навео је Бореновић.

Шеф посланичког клуба Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица сматра да треба бити храбар човјек када се најави један пројекат у Републици Српској који треба да буде најквалитетнији објекат у Европи.

„Овдје је други проблем, власт не ивестира да би направила бољитак народу и запослила грађане већ да буде енормно скуп да се из њега финансирају политичке партије и појединци", истакао је Говедарица.

Вишеграђани немају градско купалиште а купају се на дивљим плажама Дрине и Рзава.

Имали ли ипак наде?

Елек сад  наглашава да пројекат аква парка није стопиран  и да ће се градити сигурно.

"Молим грађане Вишеграда да имају стрпљења, јер је то велики и комплексан посао који захтијева квалитетну студију изводљивости. Њу не може да ради нико у Републици Српској па смо ангажовали стручањаке из Србије", додаје Елек.

Да подсјетимо. бивша СДС власт прије седам година обезбједила је више од 60 одсто новца за завршетак градског базена поред Градског стадиона . Власт СНСД је пројекат прекинула и на том мјесту изградила игралишта за дјецу.

(БН) Фото: БН

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Пиши пропало

18.02.2024 20:49

Ризорт и аеродром у Требињу, ски центар Мањача (на 800 м/в), аква перк Вишеград, ски центар Клековача... Ни мање републике ни више лажних обећања. Само када је туризам у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

50

19.02.2024 07:17

Па немају 50 милиона да украду и зато нису ни почињали.

Name

Еврићи,еврићи

19.02.2024 07:44

Нема кредита од тог злог запада,нема ништа од планова.

Name

Елек

19.02.2024 09:31

Елек њушка И инвестиције....хахахаха...дворски перач новца и инвестиције...хахахаха...најжалосније је сто добар број следбеника водје вјерује елеку лопужи...200 мил.скрши на Јахорини и ништа,55 на Игришту...гласајте људииии....а после неко вам други крив...хахахаха

Name

Вишеград

18.02.2024 21:00

Ово је најновији модел богаћења одређеног броја појединаца преко великих неисплативих пројеката. Да је тачно говоре следећи податци, која студија изводљивости и оправдоности може предвидјети да се уништи један модеран стадион са комплетном инфраструктуром у спортском комплексу са двораном чија је вриједност преко четири милона КМ, да би се ту урадио како га назваше највећи аква парк у Европи. Јесу ли у студији оправданости образложени разлози прекида радова на градском базену (економска неоправданост и недовољан број сунчаних дана) у који је било уложено преко 800 хиљада КМ који се налази само на 100 метара од градског стадиона гдје се треба градити еврпски аква парк. Како је сада ова иста локација погодна за изградњу аква парка и економски исплатљива за разлику од локације гдје су прекинути радови. Хоће ли студијом изводљивости бити предвиђена потреба финсијска средства и колика ће бити за изградњу новог градског стадиона на новој локацији са комплетном инфраструктуром (терен са дренажним системом и аутоматским системом за заљевање траве, пословна зграда са свлачионицама, атлетска стаза, трибине за 4 хиљаде посјетилаца ). Грађани Вишеграда од надлежних траже одговоре на нека од ових питања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакше

19.02.2024 10:49

Је пљачкати свој народ него испуњавати обецања ,занимљиво пљачку нису обецали а тако је одано и успјешно обављају

Name

хахахахихихихохохо

18.02.2024 21:03

хихихихохохохахаха.шта су они у Вишеграду направили осим што су све затворили што су отворили, ви шеградску кућу,задругу пољопривредну,затрпали водовод у прелову,затрпали скоро завршен базен.У Вишеграду се затварају продавнице,кладионице,пребројте колико има у центру града празних пословних простора који никоме не требају.Све је ово резултат снсдеове владавине од 2016год и најгорег начелника који је икад био,ђуревића. Сад о рупама по граду да не причамо.И сад они некоме да пријете да гласа за њих.НИКАД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

18.02.2024 21:22

Лазе Додик за све, па и за аква парк у Висеграду. Бице као Игриста, скијање без снијега, само сто је у Висеграду све мање и мање становника. Да нема хидроцентрале и дупли висе запослених него сто треба, Висеград би био као и Рудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Вукота

18.02.2024 21:52

Назалост тако је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снеки Вг

18.02.2024 21:53

У Висеграду само добро послује Ћебо са погребним услугама,а колико мало људи је остало и он мозе кљуц у браву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шеки

19.02.2024 05:04

Буреновиц сигурно никада ништа неце направити као ни његови предходници обичне пропалице. Никакви резултати осим млатарања језиком од њих нису виђени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цијела РС

19.02.2024 06:50

...је пропао пројекат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасадор

19.02.2024 06:57

Добит ће те лаворе па се купајте до миле воље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

19.02.2024 07:23

Велика је срамота за СНСД и сателите да нису ништа урадили у граду за 7 година на власти. Потрошили су преко 80 мил.КМ из буџета а да нити један пројекат није реализован. Јесте урађено много пројеката на папиру, стим да је највише пара за то узео Ђуревићев "Геоплан". Једино што су успјели јесте партијско и за институције непотребно запошљавање, па сада врше пресије на те људе да за изборе припреме минимално десет сигурних гласова. И слажем се да је најгори послератни начелник у Вишеграду, заиста, брука и срамота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

yyy

19.02.2024 07:36

доброје кадаје стиго до папира комецега градитн када протерасе сав народ из висеграда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоце

19.02.2024 07:42

Хоце,бице Аква парк цијели Висеград... Тренутно се воде преговори са Муратом Сабановицем да буде главни изводјац радова..тако да са овим смрадом сто се води као на целу овог насељеног мјеста,не града,не Опстине..моземо само оцекивати да Мурат пристане..дотле је довео ово насељено мјестасце...идиот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштени Вишеграђанин

19.02.2024 07:44

Не занима нас Аква парк, ХОЋЕМО ГРИЈАЊЕ! Ово је 21. вијек људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здраве

19.02.2024 07:50

Овај Аква парк је сто је као и влада републике српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биља

19.02.2024 08:22

Луд је онај ко повјерује лопужи, лажову, пљачкашу, преваранту, муфљузу и олошу. Па има ли ико озбиљан да не зна ко су те подрепне муве Бурлине позадине? Пљачкаши српског народа. Они знају само да отимају и уништавају, да лажу и варају. Луд је онај ко им вјерује. Уништиће Јахорину, опљачкали су 30 милиона на Игриштима, мало им је. Док је народ ћорав и глуп, може им се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре шеки

19.02.2024 09:40

јес вала твој додик направио највише задужења и уништавање Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеграђанка

19.02.2024 09:55

Уништили сте Спортски центар "Ушће" гдје је имало све спортске терене (терен за одбојку, кошарку, тенис...) није га било љепшег на регији и шире. Сад уништите и стадион па ће нам се дјеца играти по кладионицама и коцкарницама. Никад Вишеград ние имао гору власт као што је ова од 2016. Драги моји вишеграђани да ли ћете дозволити да нам и стадион униште. Или су вам толико заслијепили да нико ниста не види гдје нас овај начелник и његова "свита" воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

19.02.2024 10:46

тако и треба вишеграђанима кад су се продали за 20км нам и 2016год.изабраше овог јада нам умјесто доброг,,поштеног и стручног Слабише Мишковића.Сад кад је општину уништио, за адужио а ништа није урадио сад гледајте куд сунце хода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

19.02.2024 11:17

Те аквапарк, те етно село, те муда Марјанова. Само продавање услуга, трговина, а о производњи ни реци. Ето Бореновиц је тузан, јер није направљен аквапарк, он би да се сурва низ тобоган.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеградјанин

19.02.2024 14:09

Поштована Вишеградјанко, диван коментар, младост смо провели на Ушћу, ресторан био најљепши у граду, проводили, уживали, камин обасјавао, додјоше неки са брда,купише дипломе нису знали шта је асвалт, уништише нам град, академски градјани који су били иконе овог града где су су сада, занемарише величине, али доћи ће крај тим самозваним моћницима, панта реи...

Name

Па,

19.02.2024 11:37

Све и да га направе, ко ће се купати, ко то има новаца за улазницу, кажу купање у Вишеградској бањи 7км сат времена, па људи општина Вишеград која има 2000 пензионера коме треба аква парк. Ови са добрим платама имају куће и станове на мору, или одоше на море, а осталима није ни до живота а, не до аква парка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоле

20.02.2024 15:22

Шта од њх очекивати дам лаж и само лаж.

ОДГОВОРИТЕ