Литијум је спас за Додика али пропаст за Српску (ВИДЕО)

-Милорад Додик је очигледно у озбиљној кризи идентитета, у финансијској кризи - која ме уопште не занима ако је његова лична финансијска криза, али обзиром да се директно рефлектује на Републику Српску то ме итекако занима. Наводни 'једини спасилац Републике Српске' је сада осмислио да је једини и коначни начин да спаси себе и своју империју литијум и само литијум, а помало и магнезијум... 

Република Српска 16.02.2024 | 17:40
Литијум је спас за Додика али пропаст за Српску (ВИДЕО)

- Чујем, онако успут, радећи неке веома важне и одговорне послове од интереса за људе који живе у мојој општини и у Републици Српској, да ме помиње или прозива Предсједник Републике Српске. Бавим се озбиљним пројектима и просто ми је жао потрошити вријеме на „оног којег не волим ни да помињем“, поручио је данас др Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке. 

Милорад Додик је очигледно у озбиљној кризи идентитета, у финансијској кризи - која ме уопште не занима ако је његова лична финансијска криза, али обзиром да се директно рефлектује на Републику Српску то ме итекако занима. Наводни "једини спасилац Републике Српске" је сада осмислио да је једини и коначни начин да спаси себе и своју империју литијум и само литијум, а помало и магнезијум. То је сада једина развојна шанса и спас за њега лично, а пропаст за Републику Српску и све који у њој живе”, поручио је Миличевић. 

Јер, каже он, кад крене еколошка катастрофа Додик ће бити веома далеко и посматрати са сигурне удаљености, као што је то радио у и вријеме настанка и одбране Републике Српске када је било најтеже.

“Као што он каже "...шта зна Миличевић о литијуму?" и "за ове послове ћемо ангажовати стручњаке и ништа се тамо неће десити док се не постигне консензус са локалним становништвом... ". То је стари и провидан сценарио који је Додик много пута користио  - довести подобне стручњаке, по партијској линији, који ће на научној основи доказати да рударење и прерада литијума није штетна по здравље људи и да ће се отворити силне фабрике које ће запослити хиљаде људи који ће имати баснословне плате и сви ћемо живјети у вјечитом миру и срећи заједно с њим до краја живота, који ће нам, успут речено, бити јако кратак, нагласио је лидер СДС.

“Уз све те разлоге постоји још један нови разлог који Додик износи у одбрану тезе о литијуму а то је да "људи који живе ту имају стални проблем са клизиштима. Они желе  да оду на стабилније мјесто. Нико од њих неће се иселити и бити сиротиња" Значи већ  је планирао исељавање!?  Јер људи то ЖЕЛЕ! Како је дирљива његова хуманост и брига за обичног човјека! Просто да се човјек најежи од емоције и саосјећања!”, поручује Миличевић. 

Он је споменуо Додикову тврдњу да ће уз све то Република Српска постати темељ и центар производње електричних аутомобила за цијелу планету Земљу па можда и шире!

“ 'Стручњак за све' нас је овај пут обрадовао новим талентима и знањима па је постао и геолог и еколог и рудар, а што ме нарочито весели и доктор - љекар. Вјероватно му је тај таленат за медицину 'процвјетао' након дружења  са колегом, уваженим доктором из Србије с којим је имао сусрет и велике планове на недавно одржаном  састанку у Бањалуци. Још један доказ да у животу никад није касно да се открије таленат у себи”, истакао је Миличевић и додао:

“Очекујем ускоро научни рад са потписом Милорада Додика на тему 'Благотворно дејство литијума, а помало и магнезијума, на здравље човјека у Републици Српској', наравно, уз спектакуларну промоцију и обавезу свих подобних љубитеља писане ријечи да купе ово ремек дјело”.

Миличевић је поручио да све што је до сада рекао је упозорење и саркастично приказана слика која нас све заједно треба  пробудити и покренути.

“Рјешење и излазак из овог страшног и зачараног круга у који нас је Милорад Додик увео је следеће. Заборавити и зауставити било какву причу и активности везано за истраживање и експлоатацију литијума и било коју другу нездраву и еколошки неприхватљиву индустрију  у Републици Српској!

Вратити се природи и здрављу и третирати природу као ресурс за развој Републике Српске. Планине, ријеке, шуме, језера, чист ваздух, здрава храна, гостопримство су основ за развој свих облика туризма. Изградити хотеле, скијалишта, етно насеља, планински туризам, бициклистичке руте, адреналинске руте, производњу органске и здраве хране, рибњаке и много тога. Ето, то је један од праваца којим се може и мора ићи и за који ћу се борити. Пробудимо се људи! Задњи је тренутак!

И још једна велика мисао великог вође -'Нисмо их видјели да су били активни око 9.јануара' ”, истакао је Миличевић. 

Моје питање је, каже он, на коју годину Додик мисли кад је 9. јануар у питању?!

„Ако мисли на 1992. није нас ни могао видјети јер није био ту - имао је нека 'важнија посла'. Српска демократска странка је и тада и сада била уз свој народ”, категоричан је Миличевић.

(БН)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Марко,Њемацка

16.02.2024 18:15

продо је он вец српску,не знате јос глупсони

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

16.02.2024 18:43

Стварно се човјек неможе начудити шта све ради један шверцер и ратни профитер а народ као стадо оваца,само гледа..

Name

Ми

16.02.2024 19:55

Сретно до конацне пропости која је на помолу,била једном земља српска.

Name

РЕ Марко

17.02.2024 04:19

Знамо ми добро шта Миле продао, али да је толико стоке купио, није нам познато било до сада.

Name

танаско рајић

17.02.2024 07:09

доддиг је продао дио Мајевице у РС за литијум и угаљ.

Name

Никад није била

17.02.2024 07:44

..."српска земља" у Босни поносној! Сиктер!

Name

ре

18.02.2024 16:56

НИје пречи додик од цијелог народа. Нека он кривчно одгворара за све што је до сада урадио, а неће преко наших леђа и наших и кућа и имања да себе спашава.

Name

реакција

18.02.2024 17:10

За њега је суверена политика отимачина рудника Станари и давање странцу под концесију (бесплатно) да на том руднику себи изгради термоелектрану 400МW и да из ове земље само по основу извезене струје заради 2 милијарде марака годишње, толико се пара само отимањем рудника годишне по тренутним ценама струје извуче из ове земље. За то би он морао бити изведен на суђење зато што толику штету прави народу.

Name

Мирко

16.02.2024 18:19

АЛИ ДОДИКА ОД БОГА И БОЖИЈЕ КАЗНЕ НЕЋЕ И НЕ МОЖЕ НИКО СПАСИТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос.П

16.02.2024 18:23

Е МОЈ МИЛИЦЕВИЦУ ОНИ РАТНИ ГОДИНА КАДАСМО МИ БРАНИЛИ И СТВАРАЛИ Р.СРПСКУ ТАДА ЈЕ ДОДИК СВЕРЦОВАО ЦИГАРЕ ,БРАСНО И БЕНЗИН И БИО ДАЛЕКО ОД РАТНИ ДЕЈСТАВА И ОДБРАНЕ ДРЗАВЕ КОЈУ ЈЕ ДАНАС ПРИСВОЈИО И РЕСЕТАРИ КАКО МУ ВОЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаран

16.02.2024 18:25

Идемо на марс...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

16.02.2024 18:53

Криви су гласачи и овај народ глупи и неписмени..

Name

Воја

16.02.2024 18:25

Дидик за Српску дрзаву није се борио ни дана и птице на грани знају за његов сверц за вријеме рата,Ронхил и то Плави...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Воју Србина

16.02.2024 18:33

Није Република српска Дрзава нека распрода цитав СРПСКУ Додик је Дрзава 😂😂

Name

Да

16.02.2024 19:15

А остали, зашто остале не помињеш већ само њега. Он је тада био нико и ништа, а шта кажеш за оне што су тада били на власти. С чим и с ким су они трговали да не кажем шверцовали. Еј, нисмо сви од јуче. Па је ли ти стварно мислиш да је СДС спала на ове гране због свог поштења или . . . ???

Name

Ре

16.02.2024 21:20

Српска дрзава је, колико ја знам, Република Србија. Коју логику ви слиједите, ни Бог сам не зна.

Name

Мајка борца

16.02.2024 18:29

Мене само занима како један дан овај народ не свати Додикиву улогу у свему овом,раскуцио дрзаву ,растјерао омладину и народ по свијету ,главни организатор пљацке овог народа и уцјенитељ борац ове дрзаве..ниста добро и позитивно није урадио за 30 година владавине осим пљацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиња

16.02.2024 21:37

Коју државу је растурио?

Name

💯%пропаст српска

16.02.2024 18:35

е то је крај српском народу.То је обећао странцима да спаси себе.шта више тећи за тог човјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

16.02.2024 18:43

Ако је истина да су Давида убили због извоза оружја у Африку онда знајте да ће побити све због рудних богатстава Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економиста

16.02.2024 18:49

Додик је поручио а многи нису разумјели , Мајевица ће постати Атакама 😆 то сте заслужили 😆🐪🐪🐪

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијело перо

16.02.2024 19:21

Додигу ништа није свето. Ако би ово продао, опет ће доћи следеће. Остави нас издајнице. И да се не заборави све то благосиља трулез из спц. Да бисмо избјегли зло које нас после ратних година угњетава, да бисмо заститили нашу околину, јер то је једино што је остало, иако је и то у великој мјери уништено, морамо мијењати закон , нешто попут оног у Словенији где су доњели закон да су воде ,,национално богатство и да их не може нико приватизовати, нити изводити радове на њима. Исто тако је и са рудницима и шумама. Имамо стотине xеколошких удружења и ту је досада потрошена огромна енергија младих људи у борби са корумпираним властима уз минималне резултате. Уколико се не удружимо и не промјенимо закон попут овог у Словенији губицемо само енергију. Потребни су протести и аганзман да се то дефинитивно заустави. Власти нас зеле потпуно иселити и имају подршку глобалиста у томе, јер они остају да распродају ресурсе и доводе јефтину радну снагу за првостепену обраду, јер од ових простора глобалиста и не очекује ниста више. То је лекција из ОНО и ДС из другог разреда ,,неоколонијлни облици поробљавања уз сарадњу домаћих издајника (политичара).

ОДГОВОРИТЕ
Name

АБЦ

16.02.2024 19:24

Па засто га подрзавате ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоцy

16.02.2024 19:49

Ако се отвори рудник најбоље це радити онкологија и радиологија. Те фирме не могу у својим земљама вадити литијум а имају га висе него ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

16.02.2024 20:06

Па ста це нам Република Србска,ако немамо Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зора пуца

17.02.2024 09:53

Има смисла. Пун погодак. Теза на мјесту, ваља је разрађивати. Праве закључке изводити, стратегијске правце трасирати, ни на шта се не освртати.

Name

Мица

16.02.2024 20:34

Није само народ крив мозда малим дијелом али апартура људи поцевси од суда до инспектора е то треба процесуирати све до једног и то само стране судије да ови тајкуни не полете да поткупе као сто купују ове несретнике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

16.02.2024 21:14

Црвеним комунистима народ никад није био приоритет већ и само власт,одкуд данас толики број црвених владика и попова,само интерес за материјалним,народ смо који убрзано нестаје,анализирајте стање,уверите се.

Name

Србо

16.02.2024 20:50

Таман сам мислио са су прошле поплаве, земљитрес, референдум, корона... и да смо слободни, они ископасе литијум.🫣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

16.02.2024 22:15

Иди болан народ леци ... цовеце мани се политике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.02.2024 07:56

Иди ти доктору,док ти није касно.

Name

САСА

17.02.2024 05:59

Скоро сви са тог подручја су за њега гласали, значи тражили сте ето вам га..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајевица

17.02.2024 06:34

под један политицари лопови вецина јер је Радо потписао испитивање и показивао руду у опстини разним људима и припремао их и у емисији јавно рекао ста мисли па људи то било скоро и сад це изг изборе ак настави у ром тону а Додик увек био сверцер и искористијо и ста сад народе овце идите потписујте оно сто је Радо одббријо вода вас ко овце и један и други

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

17.02.2024 06:53

Докторе свака Вам част. Не дајте народ као што нисте дали ни 1992.

ОДГОВОРИТЕ
Name

❤ ЛОПАРЕ ❤

17.02.2024 07:14

Миличевићу, немој да нас лажеш, прво смијени Савића па нам причај несто. Савић је први заговарао да се копа литијум, ћутао је пар година док се истраживало, па је причао како ћемо имати бенефите. Погледајте Петровића из Бијељине, човијек није дао ништа, никаква испитивања. За изборе у Лопарама ако мислиш да продје СДС мораш другог поставити за кандидата за начелника, Савић сигурно губи 100%,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је Милићевићу,

17.02.2024 07:23

нека мало додик зарови у бакинцима,можда и тамо има злата у великим количинама,а и литијума,па да видимо хоће ли додик дати да се копа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајевица

17.02.2024 12:26

Тацно тако и јос горе црква цути сто је највеце рзоцарање ет јадно и бедно

Name

РЕ БИСАНАЦ

17.02.2024 07:59

Заиста. Шта ради један пропали месар и.шверцер. КАО И ТИТО. ПОСТАО МИТ , А ГОЛИ ОТОК НАПУНИО БОРЦИМА ИЗ ДРУГОГ СВИЈЕТСКОГ РАТА И ИСКРЕНИМ ПАТРИОТА А. ИСТО ДОДИК ДВОЛИЧНИ ХРВАТ, КАО И ТИТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

321

17.02.2024 08:19

сто једна луда смисли десет паметних немозе ресит цегасе паметан стиди лудсе поноси има људи који страх имају да власт неизгубе за властсу спремни све урадит даце и народ и дрзаву и оца и мајку и властиту децу а власт неце дати низаста накрајуце дати и властити зивот а власт неце дати низаста

ОДГОВОРИТЕ
Name

лео

17.02.2024 08:21

Мој Милићевићу било би ти боље да се бринеш о странци која је дотакла дно на политичкој сцени,допустили сте да вам Вукановић дијели савјете и даје ултиматуме око кандидата на престојећим изборима,мани се Литијума него дижи странку на ноге или одоште у заборав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

17.02.2024 09:56

РС нема довољно развијене индустријске капацитете, нити струћни кадар, да може самостално да експлоатише литијум, знаћи мора да у тај процес да "партнерски" укљући неку од страних компанија које имају технологију и искуство у овој врсти рударења, а што подразумијева ако не концесију, онда однос фифти- фифти!, или већински екстра профит страној компанији! Такве компаније, нпр.Ријо Тинто, униште природну средину, направе еколошку катастрофу, исцрпе ресурсе, и иду даље! А користи од овога имају само одсбрани појединци а народ је колатерална штета!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

17.02.2024 10:00

Као прво и под један - овог Милићевића склонити из политике, једноставно побрисати. Спасити га. Ионако не оставља никакве политичке трагове. Ништа, дупло голо. Никакве штете бити неће, чак напротив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали смо ми

17.02.2024 11:01

Цитава БиХ за те врсте експлоатације, гдје год се закопа вратице се сутово, опадно.... То могу дрзаве са великим пространствима а и то носи ризик ако се није водило рацуна о апсолутно свему...

ОДГОВОРИТЕ