Израелски специјалци упали у највећу болницу у Гази

Израелска војска објавила је да су њене специјалне снаге ушле у простор опкољене болнице Насер у Појасу Газе у граду Кан Јунису, јавља "ББЦ".

Свијет 15.02.2024 | 12:05
Израелски специјалци упали у највећу болницу у Гази

Кажу да спроводе "прецизну и ограничену операцију" у болници, гдје се наводно скривају борци Хамаса. Такође се наводи да би се тамо могла налазити тијела израелских талаца.

Потпарол ИДФ-а, адмирал Даниел Хагари рекао је да њихове снаге неће присилно евакуисати љекаре или пацијенте.

Израелска војска тврди да има "вјеродостојне обавјештајне податке" да је Хамас држао таоце у болници и да су остаци тијела талаца можда још увијек унутра, преноси "АП".

Потпарол министарства здравства Газе, којим управља Хамас, Ашраф ал-Кидра, рекао је да је Израел покренуо "масивни упад" уз тешку пуцњаву у којој су повријеђене многе расељене особе које су се тамо склониле.

Тврди да су војници наредили медицинарима да премјесте све пацијенте у старију зграду која није прописно опремљена за њихово лијечење.

"Многи се не могу евакуисати, попут оних с ампутацијама доњих удова, тешким опекотинама или старије особе", рекао је он у интервјуу за мрежу "Ал Јазеера", како преноси "Тхе Гуардиан". Ал-Кидра каже да је премјештено шест пацијената који су на респиратору.

Израел оптужује Хамас да користи болнице и друге цивилне објекте како би заштитио своје борце.

До овог потеза долази дан након што су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) наредиле хиљадама расељених особа да напусте то мјесто.

Ова болница је највећа на југу Појаса Газе.

(Јутарњи лист)   Фото:Сцхреенсхот

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цудно

15.02.2024 12:43

Раде шта хоће и нико им не може ништа. И ми у БиХ гледамо и ћутимо и не можемо ни честито организовати макар демо јер смо и ми подијељени народи. Срамота ме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко јос

15.02.2024 14:10

Код нас од "обицних" људи није схватио да су сви ти "обицни" људи и једни и други зртве сотонске политике,вампира сто пију крв по свијету, а како и не би када смо били и сами зртве медју првима....

ОДГОВОРИТЕ