"Спремао сам се за мајчин рођендан, а сада ћу морати да је сахраним"

Дамир Хоџић, син убијене Амре Кахримановић, рекао је како је познавао полицајца Елвиса Ћустендила који је убио његову мајку у једном угоститељском објекту у Тузли.

Босна и Херцеговина 10.02.2024 | 07:08
"Спремао сам се за мајчин рођендан, а сада ћу морати да је сахраним"

Наиме, Неџад Кахримановић и Дамир Хоџић, брат и син убијене Амре Кахримановић, били су гости у “Централном дневнику” Фаце ТВ.

Хоџић је рекао како је познавао полицајца који је убио његову мајку.

– Ја сам га познавао! Сједио сам с њим, био је наш стални гост посљедњих пет мјесеци! Он је иначе ходао по свим локалима по том тржном центру! Сви су знали да је он чудан човјек, да шири негативну енергију! Видјело се у његовом погледу да није психички стабилан! Више пута је био суспендован, било му је одузимано оружје – навео је Дамир.

А затим је навео како би његовој мајци у недјељу био рођендан, пише Црна Хроника.

– Рекла ми је: ‘Даме, ја сам сутра прва смјена, а прекосутра друга, па ето дођи!’ Ја сам рекао: ‘Мама, највјероватније да ћу доћи прекосутра; сутра имам пуно обавеза’ и договорили смо се да у сриједу назовем један ресторан у Тузли и да резервишем сто за нашу породицу како бисмо прославили њен рођендан који је у недјељу. Ми њу сутра морамо да спустимо у земљу… Рођендан јој је прекосутра – истакао је Дамир.

Истакао је како Амра и Елвис нису били ни у каквој врсти односа.

– Ми као породица осјећамо дужност и потребу да кажемо истину. Они нису били ни у каквој врсти односа. Њихов однос је био гост и конобарица. И ништа више. Никаквог другог односа није било. Тај човјек је био у браку, има дијете. Моја мајка је била часна, вриједна, поштена жена. Жена која се окренула вјери. Прошле године смо јој организовали да оде на Умру. Да обави и тај позив. Некако у задњих пар година је процвјетала. Толико је имала живота у себи. Толико смо тога планирали. Толико смо имали планова за будућност. Планирали смо свадбу мене и моје дјевојке, разговарали смо о будућим унуцима. Свијет ми се срушио, уништио ми је живот. Уништио ми је све. Било која казна коју добије неће ми је вратити, нити ће мене утјешити – казао је Дамир.

Са сузама у очима Дамир је казао како је Амра била самохрана мајка.

– Она је имала само мене, ја сам имао само њу. Од четврте године моја мајка је била самохрана мајка. Сами смо пролазили кроз живот, све препреке смо сами превазилазили. Толико смо били блиски и везани. Сваки дан смо се чули. Када год сам пролазио поред кафића, станем да је видим. Кратко је пољубим, загрлим. Починиоц се зна. Знамо ко је убио. Али он није сам. Он није једини починалац. Систем је по ко зна који пут заказао. Држава је по ко зна који пут заказала. Ово је свирепо, монстурозно убиство. То није убиство, то је ликвидација. Таквом човјеку дати пиштољ од 18 метака са таквим понашањем и пустити га међу људе, да ли је то уреду? Читава БиХ треба да испрати овај случај. Добили смо пуно подршке са свих страна. Треба да се тргнемо и нешто подузмемо. Неко мора одговарати – казао је Дамир.

Неџад Кахримановић, брат убијене Амре описао је детаље тог кобног дана.

– Јако је тешко присјетити се тог тренутка. Назвала ме око 9 сати запосленица кафића. Чуо сам негдје као да неко говори: ‘Ко ће му рећи да је убијена’. Чуо сам то негдје у позадини. Одмах сам кренуо тамо. Ни највећем непријатељу не би пожелио да доживи такав тренутак. Дошао сам у 21 сат и 18 минута. Тракама било ограђено, а запосленици су излазили из Тржног центра. Молио сам Бога само да није преминула. Видио сам своју сестру како лежи. Монструозно ликвидирана. Пришао сам и нестварно је дјеловала слика. Лежала је у таквом положају… Нисам могао да вјерујем – казао је Кахримановић.

Потом је додао:

– Најбаналнији вербални инцидент десио се прије свега. Полицајац убица је долазио у тржни центар, пио је пиће. Негдје око 15 сати је дошао. Пио је чај, онда алкохол. Онда је дошао још неки гост. У неком времену је дошло до вербалног инцидента између њих двојице. Полицајац је звао полицију. Био је у цивилу. Полиција извела ту другу особу, у нагуравању су разбили стол. Други запоследник је позвао сестру. Моја сестра је дошла од куће да види шта се дешава. Пришла је запосленици и рекла да наплати све што треба и да заврши. У вербалну комуникацију је ушла са њим. Није улазила ни у какву препируку са њим – рекао је брат убијене Амре.

(Српска инфо/ Фото: Фаце ТВ)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

+

10.02.2024 07:45

ДАМИРЕ. НАИСКРЕНИЈЕ саучешће. Крени даље и желим ти срећу у животу. Србин од БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за+

10.02.2024 16:19

Ти си као моја тетка Муневера у све се мијесас.Мозе ли иједан цланак без твог коментара.Имас ли ти икога свога да му се позалис.

Name

Искрено

10.02.2024 08:11

Сауцесце породици невино настрадале особе и подрска породици да сви заједно као друство обратимо пазњу да се оваква десавања висе непонављају а посебан апел на институције које би могле ово спријецити да реагују на вријеме јер све је послије касно и немозе се ниста вратити уназад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слика БиХ друштва

10.02.2024 08:58

Ово је на żалост друго убиство жене у година дана Градачац, па Тузла због пропуста полиције!?Висе пут био супендован ,одузимано му оружје?Зашто због чека! ?Ко је одговоран од његових претпостављених? !Држава министартво? !

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

10.02.2024 09:03

Велики несретлук. Јадна жена. Ни крива, ни дужна. Будале са оружјем ходају около. ШТА РАДЕ ДОКТОРИ И СТРУЧНЕ СЛУЖБЕ. ПОЛИЦИЈА И СУДСТВО. СВИ КРИВИ. А ТУГА САМО ВАША. Најискреније саучешће. СРбин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

10.02.2024 09:19

Оставка свих надлезнх прво министар онај целави мудзахедин па онда даље редом по хијерархији јел могуце да полицајци немају систематски преглед сваке године па ту има лудака висе него на улици само сто ови лудаци на улици немају орузје па не могу никога убити а ови имају орузје плус власт.Тако би и онај министар по његовим изјавама убијао србе као сто је овај убио ову јадну зену ни криву ни дузну. Сауцесце породици а одговорне у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јосип

10.02.2024 10:58

Прије свега сауцесце продуци. Е сада мало о МУП ТК. У полицији раде људи који су досли на мјесто полицајца су синови од официра полиције. Ако нису у родбинској вази онда се запосљавас поред посредника И платис износ од 10 000 до 20 000 км. Ако радис у саобрацајној полицији командиру морас датинг 100 км кад заврсис са смјеном. Ако зелис веци цин морас бити у табору да радис за сефа. Наравно морас имати Диф заврсен. Јер у Тузли нема правника ни криминалиста на високим позицијама. Посто је убица био виси инспектор питам се само цији је он био играц. Ако ниси радио за главне ниси могао бити виси испектор. Тако да господин Корман комесар је добар цовјек али није за сефа полиције. Синиса Варескиц исто тако добар дјецко. Има лијепо име И презиме али ни најмање није прилагодив тој функцији. Е незнам ко је сада нацалник одјела за наркотике вјероватно слицан њима. Господо поднеси те оставке Ви не знате да ради те. Зао ми је овога момка нису само њу убили убили су И овога децка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Јосипа

10.02.2024 13:11

100% Је истина,а тако је и у другом Ентитету,, 100 пута по 100% Потврђујем,

Name

Јосип

10.02.2024 11:07

Болесник који је у припитом стању направио саобрацајну несрецу, малтретирање у породици. Обитељ трази помоц у сигурној куци. Ти господине носис пистољ пази ту незгоду изазвао 2020 године. Само ме занима кад је добио унапредјење у веци цин одмах цу јавно казати цији је цовјек из врха полиције Муп а Тк а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxx

10.02.2024 12:36

Искрено,Најискреније САУЧЕШЋЕ,Породици,Сину Брату и цијелој Фамилији,,Нека је Лака земље,за Госпођу Даму,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

10.02.2024 12:58

Битно је да држава даје лично обезбјеђење политичарима. Колико политичара у БИХ пута најмање 2 тјелохранитеља, па њиховој дјеци и женама и љубавницима..... А за систематски преглед полиције нема пара. И кажу хоће да странци оду. Ма нама треба странац а не ови наши што само себе гледају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јбо

10.02.2024 18:21

Матер луду овај фаце тв, момку није до живота он одмах да гања гледаност па по било коју цијену

ОДГОВОРИТЕ