Телеком шири пословање да буде лидер на ЗБ

- Генерални директор Телекома Србије Владмир Лучић рекао је данас да Телеком Србија нема намеру да продаје своје акције, већ да шири своје пословање и буде лидер на Западном Балкану. 

Србија 06.02.2024 | 11:43
Телеком шири пословање да буде лидер на ЗБ
Лучић је рекао на ТВ Хепи, одговарајући на тврдње појединих представника  опозиције да се  спрема продаја 20 одсто акција Телекома, да та компанија нема   намеру да продаје акције већ да је план да шири своје пословање.
 
Он је рекао да ће доћи до прегруписања у региону и да ће други оператери током ове године продати своје акције, али да Телеком то свакако неће урадити.
 
Подсетио је да је Телеком најавио ширење и на америчко тржиште.
 
"У овој години ће се показати да је Телеком Србија победник комерцијалне битке и да је јачи него икада", рекао је Лучић и истакао да ће ове године имати приход близу две  милијарде евра.
 
Нагласио је да Телеком Србија треба само да шири своје пословање и  да је важно што је остао у државном власништву.
 
"Јер, као национални оператер, можемо да одиграмо једну велику улогу у развоју дигиталне будућности. Нама се следећих 15 година спрема једна нова будућност заснована на вештачкој интелигенцији, заснована на 5Г мрежи, на оптичком интернету. Јак национални оператер може значајно да убрза ту будућност, тако да ће Телеком Србија ширењем и на америчко тржиште постати доста јак тржишни играч", истакао је Лучић. 
 
(Тањуг) Фото: Тањуг