Власти одговара постојећи закон, обучени за крађу

Сумњам у намјере „лакташке групе“ да жели измјене изборног закона у техничком смислу. Они само купују вријеме да би ушли дубоко у период расписивања локалних избора. Њима одговара постојећи закон јер су се вјешто обучили да краду на изборима. Тако и опстају, истакао је др Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.

Република Српска 03.02.2024 | 14:44
Власти одговара постојећи закон, обучени за крађу

 „Сва питања које се тичу три народа и два ентитета не могу да се договорају по имањима и на приватним дружењима. Никави “пакети” не треба да се доносе мимо институција земље у којој живимо. Прича из Лакташа и са формалних или неформалних разговора, мене као озбиљног човјека уопште не занима нити то треба да занима било кога.

Вратимо се институцијама у које су грађани изгубили повјерење. Нека тај наводни документ дође у парламент па ћемо о њему разговарати. Док се то не деси прича са приватног имања  за мене не постоји и не сматрам је  релевантном“, поручио је Миличевић. 

Он је казао да власт ради на добијању на времену  и очигледно  је да странке на  власти немају искрену намјеру да мијењају изборни закон.  

„Овај процес је требао бити завршен у току протекле године. Ми који желимо поштене изборе  ћемо морати добро да се организујемо да сачувамо изборни резулатат који ће се наћи у бирачким кутијама.  СДС ће учестовати на изборима. Сваки бојкот избора није рјешење јер препуштамо онима који сада владају да наставе да нас и даље воде у пропаст. Као одговорни људи учестоваћемо у изборима јер се од нас то очекује“, поручио је Миличевић.

Миличевић каже да као предсједник Српске демократске странке већ дуго настоји да буде тачка окупљања  опозиционих политичких партија и мислим да је то улога Српске демократске странке као најорганизованије и најјаче политичке партије опозиције. 

„Имамо тај капацитет и ја разговарам са свим лидерима политичких партија и немам никакав проблем с тим. И званично смо започели те разговоре. До сада су се они одвијали на нивоу општинских и градских одбора опозиционих политичких партија и то је била одлука органа Српске демократске странке. У сриједу смо имали састанак са делегацијом ПДП-а а следеће седмице ћемо имати разговор са делегацијом Народног фронта и одмах након тога са делегацијом Листе за правду и ред Небојше Вукановића“, поручио је предсједник СДС-а.

У преко 90% локалних заједница, каже он, имаћемо договор о заједничком кандидату. 

„Оно што иде тешко, мада нећу одустати од покушаја да и ту дођемо до компромиса је Бањалука која је већ неколико изборних циклуса опозиционо настројена гдје су Бањалучани показали да су против СНСД-а. Није добра порука да не идемо са заједничким кандидатом у Бањалуци али очигледно постоји дубока подјељеност по том питању.

СДС покушава да направи договор али ако то не буде могуће није искључено да  Српска демократска странка иде са својим кандидатом за градоначелника Бањалуке. Имамо организован и млад Градски одбор СДС у Бањалуци са много квалитетних људи са размишљањем и добрим намјерама за Републику Српску који до сада нису дошли до изражаја.

На  нама је да их градимо. Увијек има бољих од ових који су сада власт.Развија се став Градског одбора СДС Бањалука  да има свог кандидата за градоначелника Бањалуке“, поручио је Миличевић. 

Он је казао да је у понедјељак сам био у Бијељини  са неколико чланова  Предсједништва СДС на састанку са Љубишом Петровићем  који је повјереник за провођење унутарстранаких избора. 

„Сагласили смо се да постоји намјера да  Љубиша Петровић буде кандидат Српске демократске странке за градоначелника Бијељине. Постоје проблеми у комуникацији СДС-а и ПДП-а у Бијељини и незадовољства око споразума који је постојао у предизборном периоду као што постоји проблеми око споразума у Бањалуци са стране СДС-а са Драшком Станивуковићем. О томе треба разговарати и покушати превазићи“, закључио је Миличевић.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Семберац

03.02.2024 15:24

Мозда Љубиса нема искуства у политици, понекад му и наступ није бас али он је постено дијете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Ронхил, дугачки

03.02.2024 15:31

Ајмо вако... Ти имаш 70 000 гласова, ја имам 55 000. Значи ти водиш са... Овааај, чек мало... Сааааа... Водиш ти нешто мало, болан... И сад ја наступам, снађем се ја за 40 000 гласова, и ко води на крају? Ко побјеђује? Хехе, инжињеру, пусти болан, ја имам математику у малом прсту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

03.02.2024 15:35

Милане, што ову коалицију у Теслићу не резбуцаш, види шта ти ова кукавичка, полтронске... СПС странка иза леђа уради? Како их није срамота, био си искрен и све подржао а они нож у леђа. Сад се тачно види да су само интереси битни, да њих из СПС-а грађани Теслића не занимају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

03.02.2024 16:53

Таман докторирали како се краду изгубљени избори а ви хоћете поштено!!! Додик је од 01 х иза поноћи пораз претворио у побједу над Јеленом али је био љут јел је морао дати оуно новаца а он њих воли више од икога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

03.02.2024 17:11

А као вама одговара?! Како да не!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

03.02.2024 18:04

Послусајте десет пута Дзејмс 0,Брајана мозда свима и позицији и опозицији додје до мозга а не да тумаци како ко хоце или за свој лицни интерес.Сви лазу који казу да неце странце .Без њих ниста.Говор дотицног је добро отворио оци свима нама наравно ко зели да цује истину.Моцнике његов говор не занима зато сто мисле да им не мозе нико ниста.Све сто је рекао је истина а ста је ти слагао наравно ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Машан

03.02.2024 18:07

Докторе уведите повјереника у ОО СДС Висеград не знају куд ударају. Срамоте се са подрском бивсем сефу ОО СНСД Перу Петровицу који је вец био у СДС и издао и онда на целу секте 7.година прогонио СДС. Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Семберац

03.02.2024 19:52

Љубиша је искрена и паметна људина. Неки извијештачени су се ОДРОДИЛИ.од Народа.

ОДГОВОРИТЕ