Петровић искрен до краја: Проблеми огромни, требају године да се ријеше

- Бијељина има 300 км путева у макадаму... Желим да схватите једну ствар, ма ко год био градоначелник, ма нађите човјека који се котира као најспособнији на свијету, дајте му буџет не Града Бијељина, већ буџет Града Њујорка, неће успјети да вам асфалтира све макадамске путеве и поправи сву дотрајалу путну мрежу...

Република Српска 31.01.2024 | 11:25
Петровић искрен до краја: Проблеми огромни, требају године да се ријеше

- Програм посјета мјесним заједницама је моја лична замисао и жеља да дођем до сваке мјесне заједнице, увјерим се и својим очима видим стање на терену, пружим могућност сваком становнику те мјесне заједнице да каже своје мишљење, изрази незадовољство, упути приједлог.

Ово је написао градоначелник Бијељине Љубиша Петровић на фејсбуку, реагујући на објаву на друштвеним мрежама, гдје му се замјера да обилази мјесне заједнице, а да ништа не ради.

"Обилазите али ништа не радите. Путеви никад гори. Да ли сте ишли кроз Ценгић за Бјелошевац? Срамота!!", стоји у објави једне Гордане.

У одговору или боље рећи образложењу наводи да је једини градоначелник/начелник, не само у Републици Српској већ у цијелом региону који спроводи овај програм ван активности - посјета у склопу предизборних кампања.

"До сада никоме није падало на памет да вам каже добар дан и упита вас како сте, ако није имао интереса и ако то није период непосредно прије избора", наводи Петровић и додаје да не гледам на сат, стрпљиво слуша питања и одговара на њих тражећи рјешења да  помогне и учини све што је у његовој моћи.

"Када дођем у посјету МЗ, то не значи да вам долази машина за џу-бокс па ћете у њу убацити новчић и добити жељену пјесму, то јест не могу ријешити све ваше проблеме, али могу да вас саслушам и да након тога кажемо ово ћемо поправити, ово можемо ријешити, ово не можемо", објашњава Петровић, који наводи да је посјетио око 70 одсто мјесних заједница.

Наглашва да су најчешћи проблеми на које се грађани жале везани  за путну инфраструктуру, односно потребу за асфалтирањем и шљунчањем путева.

"Понављам по ко зна који пут, да Бијељина има 300км путева у макадаму, да има неколико стотина километара путне мреже која је у изузетно лошем стању што због дотрајалости путева, што због честих прекопавања путева због постављања различитих врста прикључака, што због додатног уништења путева на дионицама гдје пролазе теретни камиони који односе грађевински материјал на мјесто изградње ауто-пута Београд Бијељина, што јер иницијално путеви нису урађени по стандардима (смањена дебљина асфалтне масе)...", наглашава Петровић и додаје:

"Желим да схватите једну ствар, ма ко год био градоначелник, ма нађите човјека који се котира као најспособнији на свијету, дајте му буџет не Града Бијељина, већ буџет Града Њујорка, неће успјети да вам асфалтира све макадамске путеве и поправи сву дотрајалу путну мрежу".

Према његовим ријечима, само за асфалтирање макадамских путева потребно је 60 милиона КМ, а за рестаурацију дотрајалих путева око 50 милиона КМ.

"Врло отворено и без устезања кажем - тај новац немамо! Све и да сам сав новац из буџета усмјерио ка асфалтирању и шљунчању путева, не би било довољно и не би било могуће да сви добијете асфалт или да сви путеви буду адекватно пошљунчани. Што се прије помирите са тим, биће вам лакше. Ако ме питате, па добро када би се могли надати, одговарам да оквирно поштеним радом и уз додатни прилив средстава са републичког нивоа, асфалтирање комплетне путне мреже би било могуће за 20 година", тврди градоначелник и додаје да је то "наша тужна реалност".

"Свако ко каже да може асфалтирати читаву путну мрежу у Бијељини, одмах знајте да не не говори истину", каже Петровић.

Што се тиче одговора на питање које му је упућено у вези пута кроз насеље Ченгић, он каже да је то "некултуран коментар", али има среће, јер пут који се спомиње је у плану асфалтирања средствима из буџета за ову годину, и биће асфалтиран до краја априла мјесеца.

"И оно најбитније, избори нам свима куцају на врата, неће проћи ни мало ни много октобар је ту, па господјо Гордана и сви други који дијелите мишљење господје да ништа не радим, изађите и гласајте, доведите бољег, способнијег, паметнијег, стручнијег и поштенијег градоначелника, немам ништа против.

Само једну ствар знајте, нико неће бити толико луд да вас пусти да му сједнете на кичму, да га вријеђате, а он да вас слуша, већ га нећете интересовати, ријеч једну нећете смјети рећи и добићете једну велику нулу", каже Петровић,

Он признаје да није способан да испуни све ваше жеље и захтјеве.

"Ја нисам способан да испуним све ваше жеље и захтјеве, а ви док год будете неког оцјењивали на основу тога да ли је ваш сокак асфалтиран или пут којим ви пролазите, све дотле као друштво бићемо осуђени на блато, али не оно макадамско већ оно блато које каља образ. Ако вриједите колико и асфалт, онда смо ми као друштво забетонирани", поручио је Петровић.

(БН) Фото: БН/Архива

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

МК

31.01.2024 11:38

Мој Петровићу оваквих незадовољних ће увијек бити.Научили на г..ове да живе и да им неко други ствара .Одмах и сад.Не обазири се на овакве.Пси лају а караване пролазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ртвбн

01.02.2024 00:20

Немогу веровати какав наслов! Па Љубиша је нови Месија.

Name

Реално

31.01.2024 11:43

Да је ово правна држава, она би одузела сву имовину и новац који је покојни Мићо трећина покрао од грађана Семберије. Тим новцем би се могли асфалтирати сви макадамски путеви. Али ово је држава у којој се лоповија и криминал вреднује а част и поштење се понижава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

31.01.2024 12:56

Апсолутно дјелим мишљење

Name

Ре

31.01.2024 14:08

Тацно, али и дивље градјене кафане гдје је Мицо трецина гостовао, као нпр. у Јањи на обали Дрине Адакале. И раде дан данас ни испекције ни пореза.

Name

Реално

31.01.2024 14:27

Покрадене паре морају се вратити у будзет града и ставити у функцију равномерног развоја града...као доказ да држава функционише а и као примјер живима да це доци на ред били на овом или оном свијету...народ је вечан,појединци су пролазни

Name

Једно од ресења је

31.01.2024 12:11

ЛУСТРАЦИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТхеПровоцатеур

31.01.2024 12:15

Невјероватно да је овом народу асфалт највеци проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

31.01.2024 12:27

Наш народ је такав,да му нико,никада,није,нити ће успјети угодити,зато и не треба трошити себе,на идиотске приговоре.Дотична госпођа,која је упутила критике,вјероватно је из клуба "слијепих",по "стручном" мишљењу ткз.докторке Ђукин,па,нека се жали Додику,и скупштинској већини града Бијељине,што опструише градоначелника,и подмеће му ногу у већини његових приједлога!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЦЕГОВАЦ

31.01.2024 12:38

БРАВО ГОСПОДИНЕ ГРАДОНАЦЕЛНИЦЕ све сте рекли ИСТИНУ а истина неке особе БОЛИ па покусавају да вас рад и труд сведу на нулу ЗИВИЈО ГРАДОНАЦЕЛНИКА ПЕТРОВИЦ за ДОБРО Бијељине и РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

милица

31.01.2024 12:38

Много је битније да мјесне заједнице имају добре Домове здравља и нормалне љекаре од тога да ли је сваки сокак асфалтиран, свеједно сад сви имају аутомобиле, дзаба вам сутра асфалт ако нема ко да вас лијечи и гдје да вам дјеца иду у школу. Такође мислим да је међуградски превоз приоритет број један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Можда

31.01.2024 12:41

Код нас је проблем што нико не ради посао за који се школовао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркус-ДЕ

31.01.2024 13:19

Дзаба је теби причати мој Петровићу кад блесав народ не види даље од свог носа. Ушло је неко зло и завист у народ и не виде даље ниста осим себе и своје користи.Кад би се само мало потрудили да помогну старим, беспомоћни, сиромашним људима да и они стану на зелену грану било би нам као друштву свима боље.Овако докле год слушају шефове из БЛ и СА, ту су гдје и јесу. Част поштеним људима али у Бијељини живе све уљупи који нису никад ниста радили вец навикли да живе на туђој грбачи.Поштен сељак од таквим нема ниста већ све мора плаћати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХ.

31.01.2024 13:46

Добар је овај Петровиц каки су били они прије Цувај мо насег Градонацелника👍👍👍

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

31.01.2024 13:54

Па нека та дотична се обрати додику посто вјеројатно њега воли па нек јој он крпи рупе и путеве има он пофин будјет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цорави

31.01.2024 14:09

Ова сто се зали из Ценгица, то је оно мјесто гдје је пред изборе прогласено 50 људи да је слепо.Додикови доктори их прогласили.Дјукин и остали из секте.Ја би им дигао и макадам

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЦХWЕИЗ

31.01.2024 17:01

У КНЕЗЕВО нема аутобуса,можете замислити какав је начелник,лопов Боројевић,камо среће да је Петровић у КНЕЗЕВО,

Name

+

31.01.2024 19:08

Цијелом овом Народу. Треба рећи, нека рада и чувају. Расипништво је од другог СВИЈЕТСКОГ. Рата. Сви земљу напустили. А сада и привреда не ради. Ко ће да штанца паре. Сви на посао. ЖИВИО ПЕТРОВИЋУ. Сељак од БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесу огромнииии

31.01.2024 19:27

Али трази помоц ЕВТОПСКИХ ТУЗИОЦА СУДИЈА ПРАВОСУДЈААА! и по хитном поступку врацање прљавог капиталаа у фондове за опоравак дрзyве и арода!!! За 2 гидине били би Швсјцаеска!!! Са јаким законима а политицаре на присјецну плату иливолонтирање беззззз привилегијаа на градски превоз храну сбоју нека једу све распустити странке забранути Струку на Одговорна мјеста а не подобне ама и за 1 гидинууу видни опоравак пибигу БиХа је само 1 овеци град! Само Правну дрзавуууууу и закон за све једнак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

31.01.2024 21:25

Поштено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

01.02.2024 05:16

Немаш ти појма о основним стварима за опстанак Срба.Недозвољавате повратак рођеним Семберцима на своја огњишта "папири".а људи рођени ту.Жалосни населите неке из федерације само гледате БХ правила,а наша ЂЕДОВИНА пропаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

01.02.2024 10:59

Зашто градоначелник пљачка околна села Семберије у одвожењу комуналног отпада без уговора, јер је Уставни Суд Републике Српске поништио одлуку Града Бијељине да без уговора не може наплаћивати одвоз смећа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баша Мркаљ

01.02.2024 11:01

Јел се ово обријао, мало је лен по питању хигијене.. Његов претходни је увек био дотјеран у погледу личне хигијене..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лепомир

01.02.2024 11:02

Па сада ће тебе Додик оборити на изборима.

ОДГОВОРИТЕ