Након хладног јутра очекује се и данас сунчано вријеме

 У Републици Српској и Федерацији БиХ и данас се очекује сунчано вријеме уз промјенљиву облачност, само ће у мјестима гдје се магла дуже задржи остати хладније.

Република Српска 31.01.2024 | 08:56
Након хладног јутра очекује се и данас сунчано вријеме

Највиша дневна температура ваздуха од пет до 10, на југу до 13, у вишим предјелима и мјестима са маглом од један степен Целзијусов, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб и промјенљив, на југу слаб до умјерен сјеверни вјетар.

Сунчано вријеме и јутрос преовладава у већини крајева, а по котлинама локално има магле, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Соколац је јутрос био најхладнији са минус 12 степени колико је измјерено у 7.00 часова, затим Дрвар са минус десет, Шипово и Бугојно са минус девет, а потом Калиновик и Гацко са минус осам.

Минус седам измјерено је на Хан Пијеску, у Билећи, Вишеграду, Рудом, Рибнику, Ливну, Зеници и Санском Мосту, минус шест у Бијељини, Добоју, Српцу, Сребреници, Фочи, на Чемерну, у Широком Бријегу, Сарајеву, Бихаћу и Тузли, минус пет у Приједору и Новом Граду, минус четири у Мркоњић Граду, минус три у Зворнику, минус два у Градачцу, минус један у Кнежеву, а нула на Бјелашници.-

Само један степен изнад нуле измјерено је у Требињу, два у Мостару, а четири у Неуму.

У протекла 24 часа није било падавина, али је на Хан Пијеску висина снијега шест, а у Калиновику два центиметра.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар