Снијег и хладноћа у Грчкој: Затворени путеви око Атине

Због зимског времена и снијега у Грчкој су затворене саобраћајнице у планинским областима око Атине, Евије и Виотије, а трајекти не испловљавају из лука због олујних вјетрова, преносе данас грчки медији.

Регион 30.01.2024 | 10:13
Снијег и хладноћа у Грчкој: Затворени путеви око Атине

На атинским брдима Парнита и Пентели пао је снијег, што је навело власти да затворе саобраћајнице које воде ка околним планинама све док не буду очишћене од снијега и безбједне за вожњу, наводи портал Катимерини.

Зимска опрема и ланци за снијег потребни су на старом националном ауто-путу Елефсина око Казе у западној Атици, док школе, канцеларије и предузећа у областима које је захватило лоше вријеме раде онлајн, саопштила је служба цивилне заштите.

Олујни вјетрови на Егејском мору јутрос су спријечили трајекте да исплове из атинских лука Пиреј, Лаврио и Рафина.

Са сличним проблемима које је донео хладан зимски фронт назван Авги суочили су се дијелови Евије и Виотије, а посебно јаке сњежне падавине су у Стени и Леонтари.

Према прогнози Националне метеоролошке службе, ниске температуре и снијег очекују се данас и у Тесалији, на острвима Споради, у источним дијеловима централне Грчке, Евији и сјеверном и источном Пелопонезу, као и на вишим надморским висинама на Криту и на егејским острвима, док је за остале дијелове земље најављена киша.

(Тањуг) Фото: YАННИС КОЛЕСИДИС/ЕПА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

+

30.01.2024 11:49

Свашта. И природа постала ненормална. Као и вође ГЛОБАЛНОГ ЗАПАДА И НАТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

30.01.2024 12:25

то су "климацке промјене" 🤣🤣🤣

ОДГОВОРИТЕ