У овој згради у Сарајеву је Чола провео младост!

Бивши суграђани Здравка Чолића из Сарајева за легендарног певача имају само речи хвале и сви га се сећају само по најлепшем.

Забава 29.01.2024 | 17:27
У овој згради у Сарајеву је Чола провео младост!

Док је живео у том граду, Чола се нимало није истицао, нити правио важан, иако је још у то време био мегапопуларан широм региона. Тамо је био све до почетка деведесетих, када је плануо рат, па се с породицом настанио у Београду.

Певач је становао у сарајевском насељу Грбавица, а једна од његових комшиница са осмехом се присетила бившег суседа.

Zgrada na Grbavici gde je Čola proveo mladostЗГРАДА НА ГРБАВИЦИ ГДЕ ЈЕ ЧОЛА ПРОВЕО МЛАДОСТФОТО: КУРИР

- Ех, кад би сви били ко наш Чола, где би нам крај био? Увек га се сећамо по лепом. Жао нам је што понекад не сврати, ипак је овде провео најлепше године. Одавде потиче и пола живота је овде провео. Девојке су луделе за њим, долазиле су овде и лупале му на врата да им отвори и да их пусти у стан. Цела зграда нам је била у графитима, писале су му љубавне поруке и остављала поклоне. Три или четири пута смо морали да кречимо, али нема везе. Он је и велики хуманитарац и има велико срце. Слава га никад није понела. Кад је завршен несрећни рат, стан у нашој згради је одлучио да поклони свом добром пријатељу из Високог, који је постао ратни војни инвалид и који је остао без своје имовине. Воли Чола Сарајево, после је купио још лепши и већи стан на Кошеву - испричала нам је љубазна Сарајка, а ми смо се након разговора с њом упутили у овај део града на Миљацки.

Како смо се уверили, зграда у којој је Чолић купио стан 2013. године налази се у Улици Кошево. Комшије су нам рекле да стан има скоро 90 квадрата и за њега је певач тад искеширао око 170.000 евра.

- Чолин стан је један од највећих у тој згради. Локација не може бити боља, прекопута је Парк светлости и поглед је фантастичан. Видео сам га неколико пута, али ретко долази овде, човек има пуно обавеза. Колико се сећам, кад је он купио стан пре 11 година, квадрат је био око 2.000 евра. Сад је скоро дупло више, тако да би одлично прошао кад би га продао. Али мислим да он то неће да уради. Овде сви имају само лепе речи за њега, човек је цар и поносни смо што нам је комшија - завршио је комшија.

Zgrada na Koševu gde Čola sad ima stanЗГРАДА НА КОШЕВУ ГДЕ ЧОЛА САД ИМА СТАНФОТО: КУРИР

Подсетимо, и сам певач је давне 2007. године у једном интервјуу говорио да има велику жељу да купи некретнину у Сарајеву, што је шест година касније и остварио.

- Материјално ми је жеља да купим стан у Сарајеву и због све чешћих долазака у свој град. Нисам особа која штеди новац. Током свих ових година живео сам лагодно, не превише луксузно и имао нормалне ствари. Сада, када долазим у свој град, морам да идем у хотел. Зато је моја велика жеља да имам стан у родном граду и мислим да ћу је ускоро остварити - рекао је тад Чолић.

(курир.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Што лажете?

05.02.2024 18:43

Здравко Чолић је у Бг пресели крајем 1970-их или почетком1980-их!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А није дао

05.02.2024 18:47

...неком Србину? Или му купио стан? Мада сви Срби нису издајници као Чола. Сви су отишли из дзамахирије а Чола им срално одлази! Издајник!

ОДГОВОРИТЕ