Лавина однијела скијаше на планини у Тиролу

Једна жена (28) је погинула, када је лавина захватила троје њемачких држављана на планини у Тиролу.

Свијет 28.01.2024 | 13:23
Лавина однијела скијаше на планини у Тиролу

У суботу око 9 сати, туристкиња је са својим партнером (26) и његовим пријатељем (32) кренула аутобусом до скијалишта Кухтаи (Стубаи Алпи). Како је саопштила тиролска полиција, хтјели су да се попну на Гаискогел (2.820 метара) са скијама и сплитбордом и одатле се спусте низ Нордрин.

На врх су стигли у 11.20 часова, а према наводима полиције, тамо је снијег био веома тврд. Млада жена је изгубила скију док се спуштала низбрдо.

Како је саопштила полиција, њен партнер је одлучио да скија низ стрму источну падину и оде по њену скију. Када је стигао до дна, изненада га је захватила лавина и однијела око 20 до 30 метара. Неколико пута се преврнуо.

Још једна лавина однијела је 28-годишњакињу у дубину. Затрпао ју је снијег. Горска спасилачка екипа их је ископала из снијега, али жени није било спаса.

Ово је друга тежа несрећа у Тиролу од почетка јануара.

Четворо људи је озбиљно повријеђено у Аустрији када се 9. јануара срушила кабина жичаре у скијалишту Хохец. Аустријска новинска агенција објавила је да је дрво пало на кабл жичаре "Ахеркогелбан" у скијашком подручју у покрајини Тирол, те да се том приликом откачила кабина.

(Агенције) Фото: Илустрација

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мицко

28.01.2024 14:18

Тразис врага, и тако ти се и деси. Оваквих не треба да нам буде зао. Умјесто да узива на обиљезеним стазама као сав нормалан свијет, њима је то досадно. Е па кад је тако, угодан боравак тамо негдје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

воxпопули

29.01.2024 08:42

Чувај се и БОГ ће те чувати.

ОДГОВОРИТЕ