На добошу пумпа “Компаније Душанић”

Дио имовине прњаворске “Компаније Душанић” у стечају, који се налази у Приједору, понуђен је на добош, а почетна цијена је 1,95 милиона марака.

Република Српска 25.01.2024 | 19:07
На добошу пумпа “Компаније Душанић”

Ријеч је о земљишту на којем се налази бензинска пумпа, продајни простор и складиште-хала са двориштем, све ограђено индустријском оградом.

Продаја имовине, која је смјештена уз регионални пут Приједор - Сански Мост, планирана је 6. фебруара у 14 часова у просторијама Окружног привредног суда у Бањалуци.  

Стечајни управник “Компаније Душанић” Наташа Косић казала је за “Глас Српске” да ће се на лицитацији наћи бензинска пумпа капацитета 80.000 литара са продајним простором за аутогалантерију и мини маркет, али објекат тренутно није у функцији и нема потребне дозволе за рад.

- На истој парцели постоји затворено складиште и ограђен бетонирани плато као отворено складиште. Имовина стечајног дужника продаје се “у пакету”, као једна цјелина - казала је Косићева, додајући да се ова имовина на првој лицитацији неће продати испод почетне цијене.

Кад је ријеч о имовини “Компаније Душанић” у Модричи, Косићева каже да је лицитација одржана у децембру прошле године била неуспјешна, јер није било заинтересованих купаца, а разлог је, сматра, цијена од 2,1 милион КМ.

Према њеним ријечима, власник Петар Душанић је у међувремену покушао да заустави продају тог објекта, због чега су добили привремену забрану продаје, на коју су се жалили.

- Рочиште је одржано прије неколико дана, тако да очекујемо нову одлуку како бисмо могли бензинску пумпу у Модричи поново ставити на продају. Душанић је хтио да спријечи продају те пумпе, наводећи да има хипотеку на том објекту. С обзиром да то није успио да докаже нисам признала потраживања тако да ће суд одлучити - казала је Косићева, додајући да би цијена на сљедећој лицитацији требало да буде упола нижа.

Она је подсјетила да је приједлог за стечај предузећа у власништву породице прњаворског бизнисмена Петра Душанића поднесен још половином 2018. године те да је одлука о отварању стечаја донесена тек лани.

Вриједност имовине “Компаније Душанић” у стечају процијењена је на четири милиона марака, док укупна пријављена потраживања износе 14 милиона КМ. Такође, постоји и имовина у виду акција у другим привредним друштвима, али ријеч је о нешто мањим износима.

Највећи повјерилац је, према ранијим изјавама Косићеве, Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ која потражује милион марака. Разлучни повјериоци су УИО БиХ, Пореска управа РС и Рафинерија уља Модрича. Када је ријеч о радницима, она је истакла да су пријављени само супружници Мира и Петар Душанић, односно власници поменутог предузећа, који имају потраживања за плате што им је признато.

Услови

Како је наведено у огласу о продаји имовине стечајног дужника на подручју Приједора, право учешћа имају сва правна и физичка лица, која до 4. фебруара до 15 часова уплате депозит од 50.000 марака. Лицитација ће бити одржана и ако присуствује само један понуђач.

(Глас Српске)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ЖИКАЖ

25.01.2024 19:30

РЕПУБЛИКА СРПСКА ИДЕ НА ДОБОШ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре жикаж

25.01.2024 22:07

Штета што си закаснио кад је Бог дијелио памет. Јбг, није лако ни будала бити.

Name

Ђуро

26.01.2024 00:27

Сјећам се 93' док су борци у патикама ишли на линију остављајући гладне фамилије кући да се сналазе како умију, ови гадови су шверцовали гориво и бахатили се. Проклети били и њихова праунучад.

Name

Да,Да,Да

25.01.2024 19:49

Некад је бизнис цвјетао ,али ниста није вјецно,данас то све пропада и распада,тако це и од ови данасњи мафијаса једног дана све да оде на добос.бог не заборавља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

25.01.2024 20:14

Дусаниц је сеоска битанга, досла до милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ало

25.01.2024 22:52

А Додо је сеоска битанга која је дошла до милијарди. Душанић је за њега невинашце.

Name

Лав

25.01.2024 20:22

Дабогда изгубио све што има,колико је само покрао пара од радника који су радили,само један примјер....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

25.01.2024 21:50

У Приједору за бен.пумпу се не може добити дозвола за рад,јер пок.начелница ставила забрану ради загаðења бунара за град.водовод,тражила 70 хиљ.км.газда нудио 50хиљ.и није прихватила,тако се у граду причало,висока цјена,и да ли се сада може добити дозвола и колико лове,нека нови власник води бригу.

Name

Боки

25.01.2024 22:40

Како дошло тако и отишло. Предуго је и трајало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ђуро

26.01.2024 15:50

Истина. Многи, а тек ова сељачина. Све крадено. А Борци гладни. ПРОКЛЕТО ИМ И СЕДМО КОЉЕНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

27.01.2024 15:01

Како дошло,тако отишло.

ОДГОВОРИТЕ