Поводом оптужби Украјинаца на рачун Милоша Биковића огласило се МСП Србије

Министарство спољних послова Србије се огласило поводом тврдњи украјинског министарства иностраних послова да глумац Милош Биковић "подржава геноцид и крши међународно право".

Магазин 25.01.2024 | 18:30
Поводом оптужби Украјинаца на рачун Милоша Биковића огласило се МСП Србије

Њихово саопштење преносимо у целости:

Поводом реакције Министарства иностраних послова Украјине на мрежи „Икс“ од 24. јануара 2024. године на вест да ће један од најцењенијих српских глумаца Милош Биковић глумити у новој сезони глобално познате серије „Бели лотус“, у којој украјинска страна тврди да је реч о „особи која подржава геноцид и крши међународно право“, Министарство спољних послова указује на потпуну неоснованост тврдњи.

Република Србија баштини дугу традицију културног стваралаштва, те смо веома поносни на Уставом загарантовано право на слободно научно и уметничко стваралаштво.

- Подвлачимо да су тврдње украјинске стране неутемељене, будући да је Милош Биковић пре свега један од најпопуларнијих и најталентованијих српских глумаца своје генерације, који је, иако млад, већ оставио трага у српској, али и међународној кинематографији.

Желимо да подсетимо да је министар спољних послова Ивица Дачић Милошу Биковићу на Дан српске дипломатије 2019. године уручио повељу због изузетног личног доприноса у промоцији Србије и њеног богатог културног стваралаштва у свету, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

 

- Милош Биковиц́, српски глумац који подржава Русију од почетка инвазије у пуном обиму, сада ц́е играти у трец́ој сезони ХБО-а Белог лотоса. @ХБО, да ли је у реду да радите са особом која подржава геноцид и крши међународно право? - написали су у својој објави на Твитеру.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар