Јелена Карлеуша тврди да је Аркан убио Џејовог брата а он је морао да ћути

Деведесете, доба ратова, санкција, криминала, постављања нових друштвених вредности, немаштине и једна млада девојка са Новог Београда. У оваквим околностима је своју каријеру започела Јелена Карлеуша.

Забава 25.01.2024 | 16:22
Јелена Карлеуша тврди да је Аркан убио Џејовог брата а он је морао да ћути

- Сећам се да сам ја као девојчица која је тек завршила основну школу 1995. године снимила први албум. Тако да усред тих несрећних 90-их, једна клинка са Фонтане из једне основне школе озлоглашене где је неколико дечака до осмог разреда убијено у школском дворишту јер су то такве године биле, снимила први албум. Сећам се хероја 90-их, тачније антихероја јер су нам тада, мом народу, хероји били антихероји, у ствари погрешни узори, погрешне мајке и очеви нације. Све смо то били ми 90-их, пљачка и корупција народа, банке које су отимале штедњу народу и тако - започела је Јелена Карлеуша своју причу новинарки Курир ТВ Маши Костић.

Половином 90-их је зенит своје популарности доживео и Ђеј Рамадановски. Филм "Недеља" је поново отворио старе ране сведоцима тог времена.

Jelena KarleušaФОТО: КУРИР ТВ

- Нисам погледала филм о Џеју, али сам одлично познавала Џеја. Ја сам Џеја много волела и он је волео мене. Он је изузетно поштовао моју мајку и били су пријатељи. Али је Џеј био момак са Дорћола, много старији од мене, који је био окружен тим светом са оне стране закона. Он је просто био, његова музика, његови текстови, начин на који је певао, његови почеци, његово тужно детињство и одрастање је било нешто што је многе момке изгубљене у вихору деведесетих инспирисало, давало им снагу, тај његов глас, та његова музика да издрже у том неком проналаску сопственог пута који је углавном био лош и површан - описала је сликовито ЈК.

Једна од најупечатљивијих тема из филма је однос Џеја и његовог брата од тетке Исе Лере. Џамбино убиство је још случај који изазива пажњу.

- Колико ја знам, Аркан је убио рођака или чак брата од Џеја Рамадановског. Тако, то се зна. Не знам шта су у филму показали, али ми је било тужно да је то Џеј и знао, али је био приморан да буде забављач тих ликова попут Аркана јер није имао другог избора. Оно што бих додала је један парадокс. Један парадокс је да баш супруга Жељка Ражнатовића Аркана, који је убио брата од Џеја, пева насловну нумеру соундтрацк из овог филма. Драго ми је што се то десило. Један парадокс који на неки начин и осликава парадокс и тих година. И нас као народа, где су они најгори били представљени као наши представници, а у ствари су били нешто против чега смо морали да се боримо, али дуго година нисмо успевали - наставила је Карлеуша острвивши се посебно на Арканову удовицу.

Jelena KarleušaФОТО: КУРИР ТВ

Лажне мајке и узори младима

- Тако да, ето, свако ко погледа филм чуће вероватно и тај глас жене неког ко му је убио брата. Интересантна прича. Не бих сигурно причала о образу неког ко је уопште хтео да пева соундтрацк за тај филм, а зна позадину и истину. То није ни О од образа, ни Ч и честитости, али то су ти заостали репови деведесетих лоших узора, лажних мајки и очева које су деценијама читавим новим генерацијама и нараштајима били поражавајући узор и у смислу филозофије, естетике, људских вредности. То смо сви ми гледали као нешто што желимо да будемо. У ствари је то био наш национални пораз - брутална је Карлеуша.

Криминалци су деведесетих били у спрези са естрадом. Турбофолк и слатки живот експрес певачких звезда са ТВ екрана су се косили са животима људи који су као милијардери за свој новац могли да купе флашу зејтина.

Film Nedelja, Huesin Alijević Husa, Marko Janketić, Husein AlijevićФОТО: МОНДО/СТЕФАН СТОЈАНОВИЋ

Направио звезду од свадбарске певачице

- Аркан је направио од једне посве свадбарске, вашарске певачице, националну звезду, и сви медији су морали да то пишу и да описују управо тако. Свако ко није хтео да послуша Аркана и да пише хвалоспеве о његовој жени, је доживљавао многе, многе ружне ствари. Ја сам чак била и присутна када је један твој колега чак и пред амном добио ударац од Аркана, то сам много пута и рекла. Једно ружно раздобље где сам ја била јако, јако млада, малолетна или тек пунолетна и тога се свега сећам као једног јако ружног периода мог живота, јер сам чак имала и лични сукоб са Арканом који је прерастао у деценијски проблем - закључила је ЈК.

Преживели смо деведесете, оживели мрачних времена, с времена на време боле, нарочито око нас, на њих подсете филмски догађај из живота једне добре и поштене особе, Џеја Рамадановског.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/ВМТП8и_те_о" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

(<а хреф="хттпс://www.курир.рс/старс/4346467/јелена-карлеуса-тврди-да-је-аркан-убио-ису-леру-дзамба">курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар