Украдени пиштољи из депоа повезани са Беливуком

Из депоа Вишег суда у Подгорици украдена су два пиштоља из предмета против оптужених за планирање убиства Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Регион 25.01.2024 | 15:34
Украдени пиштољи из депоа повезани са Беливуком

Како је утврдила комисија, недостају пиштољи Wалтер Цреед калибра 9 мм, механички уклоњеног фабричког броја и пиштољ марке Глок фабричког броја БЦYФ241. Конкретно ови пиштољи тичу се предмета Јанка Вукадиновића и осталих, против који се води поступак због планирања, између осталог, убиства оптужених београдских криминалаца Марка Миљковића и Вељка Беливука.

"У вези Вашег дописа од 12.10.2023. године обавјештавам Вас да сам од стране предсједника комисије за попис архива Вишег суда у Подгорици судије Зоран Радовића обавијештен да је комисија констатовала, између осталог, да у архиви суда недостају пиштољи Wалтер Цреед калибра 9 мм, механички уклоњеног фабричког броја и пистољ марке Глок фабричког броја БЦYФ241, а који су били достављени депозиту суда 12.07.2022. године, под под пословним бројем КПД 118/22", наводи се у обавјештењу које је потписао Борис Савић, предсједник Вишег суда.

Раније је предсједница специјалног вијећа судија Нада Рабреновић упутита допис депоу Вишег суда како би се провјерили наводи које је изнио адвокат Дамир Лекић, да су пиштољи нестали. Суђење је било заказано за данас у десет сати.

Оптужницом Специјалног државног тужилаштва (СДТ) представљено је да су Јанко М. Вукадиновић из Подгорице и НН особа, крајем 2019. годиуне, формирали криминалну организацију, чији су чланови постали Радован Станишић, Миле Јовановић из Никшића, Алмира Мујахоџић, Момчило Милић и Душан Ивановић.

Шта је све однијето из депоа подгоричког Вишег суда није до краја познато ни више од четири мјесеца од како је у центру града откривен тунел који је водио од стана зграде у Његошевој 12 до судског депоа. Још се не зна ни ко су налогодавци и финансијери овог криминалног подухвата.

Предсједник Вишег суда Борис Савић потврдио је 12. септембра прошле године новинарима постојање тунела, који је званично откривен дан раније.

По званичним подацима, у депоу је било на десетине хиљада предмета. Углавном, ради се о доказном материјалу из бројних кривичних поступака. Вјерује се да је ту било и девет тона дроге, али и 400 комада оружја, те бројна судска документа, укључујући и телефонске преписке између осумњичених мафијаша.

За провалу у судски депо осумњичено је четворо држављана Србије, за којима је расписана међународна Интерполова потјерница. Један од њих је у међувремену ухапшен у Шведској и чека се одлука о изручењу.

Истовремено, у Подгорици је ухапшено пет особа, али су пуштени у међувремену.

Попис није сасвим окончан ни данас, откривено је да је из судског депоа нестало око 20 комада оружја и неки мобилни телефони. Подгоричко тужилаштво, које води поступак, слало је урегенције да судска комисија што прије оконча поступак пописа.

(Агенције) Фото:Влада ЦГ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

25.01.2024 17:27

Богато складиште са најтраженијом робом. Занимљиво је да немају пописне листе. Не знају шта је нестало. Кримоси знају боље.

ОДГОВОРИТЕ