Подјела новца је оно што најбоље спаја власт

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица поручио је да је након састанка европских представника са званичницима БиХ у Сарајеву али и састанка Додика, Човића и "тројке" у Лакташима, виђено исто оно што је јавност више пута имала прилику да види. Када је у питању недавни састанак у Лакташима, Говедарица каже да је он имао само један циљ - да помогне Додику и Човићу.

Република Српска 25.01.2024 | 14:56
Подјела новца је оно што најбоље спаја власт

"На састанку је све у реду, све је у принципу договорено, а оног момента када се заврши састанак и када се врата затворе и када изађу вијести у јавност шта је владајућа већина отприлике договорила тог момента настају проблеми па се онда човјек заиста запита да ли су ти људи актери истог састанка", рекао је Говедарица.

Када је у питању недавни састанак у Лакташима, Говедарица каже да је он имао само један циљ - да помогне Додику и Човићу.

"Да се удруженим снагама сруши у парламентарној процедури у Дому народа Изборни закон Босне и Херцеговине јер је то практично опастност и за једне и за друге и за треће. Да то не би урадили Додик и Човић онта "тројка" служи као неко ко треба да то уради у заједничком интересу и владајуће већине и државе у којој живимо" каже Говедарица.

Говедарица каже да од измјена Изборног закона у парламентарној процедури не очекује ништа и да се ради о пропалој причи која треба да послужи да би се срушио постојећи закон који је прошао Представнички дом и треба да буде верификован у Дому народа парламента Босне и Херцеговине.

"С друге стране када погледате размишљања појединаца као што је Драган Човић који отворено каже како Милорад Додик зна да буде мекши од памука на тим одређеним састанцима и домаћима и када су у питању Европљани.. наравно за разлику од оног момента када се упале камере па од човјека који је мекши од памука постаје грубијан који је већи од примитивца... онда закључите да се одређени политички лидери понашају на један начин када су упаљене камере, а на други начин када се нешто покушава договорити иза затворених врата", сматра Говедарица и додаје да је предсједник Србије Александар Вучић био у праву када је говорио о томе колико је Србија истрајала када је у питању спољна политика.

"Гдје је јасно истакао да је јасно истакао да је Србија једина земља која не прати спољну политику када је у питању однос ЕУ према Украјини. С друге стране сада је јасно после изјава Урсуле фон дер Лајен и Борјане Кришто да се уствари све то прећутно договорило на нивоу ових политичких организација гдје је Министарство иностраних послова БиХ добило јасне задатке како у тишини треба да рјешава одређена питања са Европском унијом", закључио је Говедарица.

Када је у питању састанак у Лакташима Говедарица каже да је једино изгледно да ће бити договорена подјела 250 милиона марака које су прикупљене од путарина јер је то оно што, како наводи, њих најбоље спаја.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Омерта

25.01.2024 15:12

Говедарица је добро рекао Подјела новца је оно што најбоље спаја власт! Предузеће "Шумил" из Козарске Дубице у протекле три године добило је послове вриједне око 19 милиона марака од Бање "Мљечаница" на чијем челу се налази Дарко Бањац, који је, иначе, партијски шеф Милошу Шуваку, сину власника наведене фирме, Милана Шувака.Окружно јавно тужилаштво (ОЈТ) Приједор има формиран предмет који се тиче одређених јавних набавки Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију “Мљечаница” Новинари БН тв треба да се распитају докле се дошло са случајем! Да вас нема народ би био у потпуном мраку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.01.2024 15:23

Ето било би нам боље да је он власт,овај пјева,тај гусла,па и ја казем да неваља ова власт,али непримам паре за то.

Name

миле

25.01.2024 15:25

Па дајте онда вец једном,пријавите га.

Name

дрекавац

25.01.2024 15:49

Доста тзв. опозицијо ДРЕКЕ, крените у акцију свргавања додига до 1 маја ог.

Name

Лоповлук

25.01.2024 15:55

Ма то је све БОЖЕ САЧУВАЈ! Именован је тако за в.д. директора Бање Мљечанице Дарко Бањац (занимљив детаљ на ту га је функцију формално именовао најновији прелетач Драган Брдар који је гле чуда и неслужбени свак Дарка Бањца) да не говоримо о намештеним тендерима и што је дотични помоћ која је стигла од владе Србије доделио свом оцу у питању је 10 000 км, друга ствар предсједник омладине НПС-а се формално води да ради у Туристичкој организацији у Козарској Дубици то је бре картел а не странка…

Name

Зизи

25.01.2024 15:25

Заборавио си реци да спаја власт и опозицију. Сви сте ви исти. Нико се не одрице примања. Кад је неко од вас рекао да би се политицарима требале смањити плате и додатци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апис

25.01.2024 15:28

одмах дижите народну РУЉУ на побуну и апсите додига и саучеснике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста

25.01.2024 17:03

це дизат црни аписе заједни их нема висе од 2%.

Name

О

25.01.2024 17:09

Види ти Аписа јест паметан. Дижи ти руљу код себе и код тебе није ништа боље.

Name

принцип

25.01.2024 18:55

довољно је и 1%...