Настављају се спорења у Градској власти Бањалуке

- Испред Градске управе Бањалуке у току су протести грађана због одржавања ванредне седнице Скупштине града, а раније данас пријављена је дојава о постављеној бомби, па су запослени евакуисани.

Република Српска 25.01.2024 | 10:52
Настављају се спорења у Градској власти Бањалуке
Председник Скупштине града Љубо Нинковић рекао је за РТРС да је јутрос дошао на посао и видео одборнике који су, како каже, наводно добили телефонски и усмени позив за наставак заседања, иако је он редовну седницу заказао за 1. фебруар.
 
Истакао је да су онда добили и информацију од МУП-а да је стигла дојава о експлозивној направи.
 
"За мене су ово невероватне ствари", рекао Нинковић.
 
Истовремено, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и Владо Ђајић, председник Градског одбора СНСД-а Бањалука, међусобно су се оптужили о томе ко је пустио дојаву о бомби у Градској управи Бањалука.
 
Станивуковић, наиме, тврди да су Ђајић и председник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић пустили дојаву о лажној бомби, док Ђајић каже да су то урадили градоначелникови сарадници.
 
Станивуковић тврди да се на овакав начин покушава опструисати рад Градске управе.
 
“Ово је доказ на шта су све спремни како би зауставили напредак Бањалуке. Оног тренутка када су видели да можемо одржати седницу Скупштине и без њих одлучили су се на овај монструозан чин”, рекао је Станивуковић.
 
Додао је да га ово “неће застрашити”, да ће сви у Градској управи остати мирни, поштовати закон, те да ће наћи локацију на којој могу одржати ванредну седницу.
 
Ђајић сумња да након што нису успели да сакупе кворум за нелегалну седницу Скупштине и кад су видели да се сакупља велики број људи испред Градске управе, да је неко од сарадника Станивуковића дојавио да је у Градској управи постављена бомба.
 
Ђајић сматра да ово још једном показује о каквој структури власти у Градској управи у Бањалуци се ради.
 
“Спремни су за сваки вид незаконитости и служе се свим врстама подвала”, изјавио је Ђајић.
 
(Тањуг) Фото: Срна

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Познавалац

25.01.2024 11:11

Овај "циркус" је у режији Милорада Додика, тачније његових Владе Ђајића и Драшка Станивуковића. Врло кратко, нисам лично вјеровао, Ђајић је морао у политику, а Станивуковића је Додик подметнуто нама, и мени. Угодн дан добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.01.2024 13:45

Браво јелена.

Name

Ок

25.01.2024 13:46

Праве нам позориште од живота,а ми се требамо правити да ништа не контамо

Name

Нинковићу,

25.01.2024 11:32

Бањалуком су ходали многи окупатори али горих од вас није било. Много је младости дало своје животе за слободну Бањалуку коју сте ви биједни људи окупирали и иживљавате се над Бањалучанима а колико је вас злотвора родјених Бањалучана и очева вам.Данас бањалучана по оцу а поготово ђеду и нема јер сте их сабили у подруме.Срам вас било.Мислите да је народ глуп.Није нинковићу, људски шљаме.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛБ

25.01.2024 11:39

Даце Бог да на предстојецим избирима и један и други одлетите на политицко сметљисте, јер сви до сад ооказаним друго ниста ни незаслузујете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.01.2024 12:20

Како вас више није срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма јбт.

25.01.2024 12:29

Гдје је свемогући, велики, моћни,силни. најпаметнији Водја? Како без њега ови мравоједи Станивуковиц и Дјајиц могу да бљују ватру. Једини змај у овој вукојебини је ОН и шта сад раде ови сибицари без њега?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

25.01.2024 12:31

Накупило се криминала у градској управи и сад све то треба сакрити, али како

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

25.01.2024 12:45

На Мањацу мајку вам. Па ки се врати жив. И једни и други би жељели рат. Да сачувате опљачкано. У прдекану наркоману са УКЦ, гњидо Нинковицу и Додин потрцко Станивуковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мејдан

25.01.2024 12:46

Станивуковић је изгубио једно 60% гласова у односу на 2020 г.

ОДГОВОРИТЕ
Name

wестиера

25.01.2024 13:10

Оцигледно је да је ово масло Дзајица и Нинковица јер њима није у интересу да се одрзи седница и усвоји ребаланс а градонбацелнику је и те како стало до тога да 6000 добије своја примања. На крају Дзајиц уз нинковица је за целу годину заказао само 3 скупстине града за целу годину дана да опструисе градонацелника сто висе, а то сто је преко ледја градја на кога брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО

25.01.2024 13:13

Ово ми висе лици на Станивуковица, он је спреман за сваки циркус, са Бегицем снимак па ово сад. Сваки дан неки циркус изводи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

25.01.2024 13:14

Скупштинску већину чини и одборник саша чудић из реда националних мањина,Црногорац.Мајка,отац њихови родитељи Срби.Баба по оцу иначе частан човјек се преудала за Црногорца и тако чудић постаде Црногорац.Добро то је његово право.И тако од Титовог пионира до додиковог вазала дотицни заради пензију.Човјек који је продао националну припадност зарад фотеље у руководству Бањалуке...???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

25.01.2024 13:48

Ово је као из партизнских филмова за дјецу МИРКО и СЛАВКО .. Па у сценарију Пази Мирко иде метак , а Славко му одговара ХВАЛА МИРКО 😜

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огњен

25.01.2024 13:55

Дали ико постави питање овом Даицу коце одговатати од ноликих само убистава пацијената на клиницком центру да има закона он би до сада бијо затворен или то неби висе било изивљава се над напаценим јадним људима срам га било и лупета по само

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна Бајић

25.01.2024 15:05

Нити је какав предсједник Скупштине, нити кућа, којој је дао лажну изјаву. Све сами лажоови, преваранти, лопови који су пуни пара.

ОДГОВОРИТЕ