Нешо Лутовац 20 година забрањен у Црној Гори јер се изјаснио као Србин

Певач Нешо Лутовац добио је забрану на црногорској телевизији због изјаве да је Србин.

Забава 24.01.2024 | 18:23
Нешо Лутовац 20 година забрањен у Црној Гори јер се изјаснио као Србин

Лутовац јеговорио о својој породици и успеху који је постигао, а дотакао се и односа између Црне Горе и Србије.

- Ја могу поносно да кажем да сам имао скрупуле због породице која у Црној Гори много значи, а и овде. Моје презиме на просторима Србије је ретко, али моји су много познати у науци. Деда је био велики доткор наука, један стриц био у војсци генерал, други генерал, трећи оториноралинголог и тако даље. То су много познати људи, све непристојне понуде су отпадале у старту, ја сам задовољан овим сто имам и што сам постигао, а могао сам много више на основу квалитета - рекао је он.

Нешо је открио да је био забрањен 20 година на црногорским телевизијама само због изјаве о својој националној припадности и да то што је рођен у Црној Гори нема никакве везе, те се јавно декларисао као Србин.

- Доле у Црној Гори мене нема зато што сам се јавно декларисао да сам Србин. Ја сам Србин, не могу да будем Еским кад су ми деда, отац и сви Срби. Нема везе то што сам рођен у Црној Гори. Био сам забрањен на телевизији Црне Горе 20 година, а једини разлог је зато што сам Србин – рекао је Лутовац и додао да му и даље није јасно зашто се раздвајају Срби и Црногорци када је реч о истом народу.

Nešo LutovacФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/ГРАНД

- Вечита је борба била Црна Гора и Србија, пошто је потпуно исти народ. Ови моји, односно наши, сви из Црне Горе који дођу у Београд не морају да узимају хотел, јесам ли објаснио? Имају овде или ујака, стрица, сестру или брата, сви смо исти. Вечита је тежња била да тај народ буде заједно. И ако су и Србија и Црна Гора заједно са Румунијом на Берлинском конгресу добиле државност, значи то се десило. То су две државе, а народ исти, то је вечита тема – закључио је.

(курир.рс/<а хреф="хттпс://гранд.нова.рс/схоwбиз/неса-лутовац-забрањен-на-црногорској-телевизији-због-изјаве-да-је-србин/" таргет="_бланк" рел="ноопенер">гранд)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па ни сада

05.02.2024 18:59

...није боље. Црногорски предједник не дође на 9.јануар, а морао је! Овим је пљунуо на све Србе и тазочарао све који су славили пад Миле Ðукановића! Мислили смо да више нема Миле, али смо се преварили! Добили смо новог.

ОДГОВОРИТЕ