Држали покојника 6 година у кући и узимали његову пензију!

Пар из Канзаса оптужен је да је на превару прикупио више од 215.000 долара пензиј у име њиховог мртвог рођака док су његово тело скривали у својој куц́и шест година.

Занимљивости 24.01.2024 | 15:30
Држали покојника 6 година у кући и узимали његову пензију!

Власти кажу да је пејсмејкер Мајка Керола показао да је умро 2016.године у 81. години, али полиција у Оверленд парку није открила његово тело све до 2022. након што је његов зет Кирк Ритер позвао полицију да пријави његову смрт у предграђу Канзас Ситија.

Тужиоци кажу да су Лин Рите (61) (кћерка покојника) и Кирк Ритер (61), наставили да полажу и троше са Кероловог банковног рачуна (пензију) чак и док је његово тело постало “мумифицирано” на кревету у куц́и коју је поседовао.”

Чланови породице рекли су Канзас Сити Стару да ц́е им Риттерови више пута давати изговоре зашто Керол никада није могао да преузме телефонски позив или посети док их наводи да верују да је Керол још увек жив.

Пар би требало да се појави на савезном суду како би се суочио са неколико оптужби 2. фебруара 2024. Нису одговорили на телефонске и е-маил поруке из новина, а у судским документима не наводи се бранилац који их заступа, извештава агенција АП

<див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-4 цоде-блоцк-параф4-десктоп-адм">Тужиоци су рекли да су исплате пензија и социјалног осигурања које је Царролл примио током шест година након његове смрти износиле укупно 216.067 долара. Али банковни записи из тог времена показују да су чекови исписивани са његовог банковног рачуна и уновчени од стране Лин и Кирка Ритера. <див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-4 цоде-блоцк-параф4-десктоп-адм">  <див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-4 цоде-блоцк-параф4-десктоп-адм">(<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/занимљивости/дрзали-сест-година-покојника-у-куци-да-би-добијали-његову-пензију.хтмл">занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар