Порука Северине након одузимања старатељства

Након што је Врховни суд у Хрватској поништио пресуду Жупанијског суда у Сплиту и музичкој звезди Северини у потпуности одузео заједничко старатељство над сином, певачица се огласила дирљивом објавом на Инстаграму.

Забава 23.01.2024 | 17:50
Порука Северине након одузимања старатељства

"[О малој капи на длану и процедури]. Носим га од када је био мала кап на длану. Од када се родио смо само нас двоје. Први зуб, прва температура, први кораци. Тата се повремено појављивао (као и дан данас) и одлазио. И онда је одједном одлучио бити отац. Од тада, већ готово 11 година, траје мучење и агонија мог детета и мене. Рочишта, саслушавања, испитивања, пријављивања, вештачења.

Знаш да ништа погрешно ниси направила. И не верујеш да ти се то опет догађа. И ниси крива. На своје дете никада нисам глас подигла, а камоли ишта слично. Не постоји ама баш никакав разлог због којег дете не би требало живети у свом дому у којем се родило, са мном, својом баком, људима које зна од рођења.

Сад су Врховне судије дале свој обол. Дигли су руку у име мог детета, које никад нису видели, с којим никад нису разговарали, које има свој живот, своје мисли и који трпи тортуру, и ја заједно с њим. Не да ми се сада тражити неправилности у одлукама Врховнога суда, не да ми се више тражити икакве неправилности, а поготово ове које су оне супротне постојећој пракси...

Ја сам мама. Он је моја кап на длану, а ја ћу се борити до задње капи крви за њу. Своју кап на длану.

Моје дете живи и иде у школу у Загребу, за разлику од његовог оца. Срамота ме ове државе да се овакве ствари раде детету, да ја не смем о томе говорити да не бих некога увредила.

Поједностављено, ово заправо значи да ћу поновно своје дете, које сам родила, одгајам, школујем, које је живело са мном од рођења, виђати уторком и четвртком од 16 до 20 сати и сваки други викенд суботу и недељу.

Прошла сам сву голготу хрватског правосуђа па ћу и ову Врховнога суда. Кажу да су укинули пресуду због процедуралних разлога. Ј*бали вас 'процедурални разлози'. Ј*бала вас и корупција у овој држави. Једном сте успели, овај пут нећете", написала је у објави Северина, а на слици видимо графит ње и сина.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Северина (@северина)

Подсетимо, Северини је, по одлуци Врховног суда укинута пресуда из 2021. године и сада потпуно право над старатељство још увек малолетног сина (11) има само отац, Милан Поповић.

(Курир.рс/<а хреф="хттпс://www.телеграф.рс/јетсет/вести-јетсет/3823506-на-своје-дете-никада-нисам-глас-подигла-најтузнија-објава-северине-након-одузимања-старатељства-над-сином" таргет="_бланк" рел="ноопенер">Телеграф)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Биља

23.01.2024 23:13

Мудар Суд, како ћеш оставити дијете спонзоруши?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е моја ти

24.01.2024 07:29

Ружноћа и поквареност ће те појести!