Отворени Балкан некима смета јер не управљају њиме

- Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Отворени Балкан иницијатива људи са Балкана који су сами сели за сто и договорили се, а да је та иницијатива некима сметала, јер нису могли њом да управљају.

Србија 22.01.2024 | 14:09
Отворени Балкан некима смета јер не управљају њиме

"Некима је сметао Отворени Балкан, не због тога што није у формату 5 плус 1 - пет земаља и један ентитет. Мислим да им је то није био кључни разлог. Мислим да је кључни разлог за неке којима је то сметало била чињеница да они нису управљали воланом Отвореног Балкана", рекао је Вучић на конференцији за медије у Скопљу одговарајући на питање новинара колико се иницијатива Отвореног Балкан судара са оним што се назива Берлински процес, с обзиром на то да неки у Бриселу нису били срећни ужим форматом.

Он је нагласио да је Отворени Балкан била и остала иницијатива људи са Балкана.

"Сами смо сели и договорили се. Није нас неко поставио на сто и наредио нам како то треба да изгледа. Зато ми ту иницијативу волимо. Берлински процес је допринео одређеним стварима. Ми немамо ништа против Берлинског процеса. Увек ћемо да будемо у Берлинском процесу. Увек ћемо да саслушамо све што кажу, увек да решимо ствари", рекао је Вучић.

Када је у питању Отворени Балкан с друге стране, Вучић је нагласио да он решава веома важна питања попут тржишта радне снаге које ће сада бити регулисано са Албанијом и Северном Македонијом, али је питање колико ће времена бити потребно како би било регулисано и са другим земљама региона.

"То смо могли само кроз Отворени Балкан и срећан сам што смо то урадили", рекао је Вучић.

Председник је подсетио и да је сада путовање грађана Србије до Грчке убрзано због употребе заједничког тага за електронску наплату путарине у Србији и Северној Македонији.

(Тањуг) Фото: Новости

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Истина

22.01.2024 14:18

Него ти би да с њиме командујес и управља а други то неце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

22.01.2024 14:53

Чуј ово, убрзано путовање због наплате путарине. Честитам на таквом напретку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

22.01.2024 15:52

Отворени Балкан гдје рачуна РС као државу фуњара био и остао!Наравно великом Србијом би опет да управља Шешељев ђак!Карловац,Карлобаг Вировитица...😂😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.01.2024 17:20

Ста је обецавао у Книну својим Србима, а данас му ти исти највисе вјерују. Пресмијесно

Name

Бранци

22.01.2024 17:11

Ко те не зна скупо би те платио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта је сад ново??

22.01.2024 18:31

Цуј моце се запосљаваји преко граница па Зар и досад нису љети радили у Хрватској сви који су хтјели са цијелог Балкана у току љетно сезоне. Ста је ново Сад у томе. Лопови и трговци дрогом слободно шетају по Балкану без граница. Они су се давно објединили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Динка

22.01.2024 19:45

Ти си ђубре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процитао само наслов

22.01.2024 22:36

Изгледа да некоме нису све тајне одане.

ОДГОВОРИТЕ