У паду руског авиона погинули руски милионер и његова супруга?

- Страхује се да су руски милионер Анатолиј Евсјуков (65) и његова супруга Ана (64) погинули када је њихов авион ударио у планину у Авганистану, пише Дејли мејл.

Свијет 21.01.2024 | 19:11
У паду руског авиона погинули руски милионер и његова супруга?

Британски лист наводи да су њих двоје, према неким извештајима, били у авиону "фалкон 10" када је нестао са радара у руралном делу покрајине Бадахшан, на североистоку Авганистана, у суботу.

Додаје се да се Ана озбиљно разболела током луксузног летовања на Тајланду и да је кренула назад у Русију на лечење.

Њеног супруга и бизнис партнера Анатолија одликовао је руски председник Владимир Путин за "одважан" рад у изградњи економије у региону Ростов, где је био гувернер.

Након што је Ана добила непознату инфекцију, што је захтевало прикључење на респиратор, њен супруг је изнајмио медицински авион да је пребаци из болнице у Патаји, у Москву.

Њиховом сину Виталију (41) није било дозвољено да уђе у авион јер само један пратилац пацијента може да буде у летелици.

Он је био на редовном лету за Москву, а онда је након слетања чуо за трагедију.

Међу осталим жртвама је Аркадиј Грачев, бивши супруг Јекатерине Агапове, шефа компаније која је власник авиона.

Верује се да је њих троје међу шест путника који су настрадали у паду "фалкона 10".

Авион је слетео на допуну горива у Индији, али према руском медију ''Шот'', пилот је пријавио проблеме са мотором и горивом током прелета преко Авганистана.

Посада је обавестила контролу лета о проблему са горивом око 19.05 по локалном времену у суботу и тражила је да слети у Таџикистан.

Један мотор је отказао у 19.19, а други десет минута касније, када је авион нестао са радара у 19.30 по локалном времена, на око 55 километара од аеродрома Кулоб у Таџикистану.

Авион је ишао од Гаје у Индији, ка Ташкенту, у Узбекистану, пре него што је требало да слети на међународни аеродром Жуковски у Москви.

Телеграм канал АвиаСпоттер идентификовао је руски брачни пар, заједно са члановима посаде - Дмитријем Бељаковом, Аркадијем Грачевом, Игором Сивороткином и Павелом Поповом - од којих су двоје били болничари.

(Тањуг) Фото: Схуттерстоцк.цом/Номад_Соул, илустрација

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ДрМр

21.01.2024 19:22

Оклизнуо га Путин на кору од банане .. 🍌 🍌 🍌 🍌

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрдр

21.01.2024 19:53

Досо дјаво по своје,,тако ако богда једног дана да и насе милијардер стрефи

Name

Мицко

21.01.2024 19:54

Све сто муком није стецено је проклетиња и у бозији рукама је.

Name

За др мр

22.01.2024 07:40

Обогатио се тргујући са државом, а опет с друге стране државним ресурсима, јер нема другог начина, да тако олако постанеш милионер; према томе - не жалим!

Name

Праведни

22.01.2024 10:11

Правда је задовољена. Отето-проклето!!! Свевишњи све види, све зна, милостив је али, за ове гуликоже народа нема милости. Амен

Name

Дзомба

22.01.2024 11:17

Мало,мало па неки руски милионер падне кроз прозор или низ степенице.Паметном све јасно.

ОДГОВОРИТЕ