Смрт повезана са апликацијама за упознавање

Серија мистериозних смртних случајева мушкараца из САД у Колумбији доведена је у везу са апликацијама за онлајн упознавање, а породице и рођаци убијених сада траже одговоре, објавили су данас колумбијски медији.

Свијет 21.01.2024 | 12:39
Смрт повезана са апликацијама за упознавање

Брат једног од убијених Американца потврдио је за ББЦ да му је брат пре смрти говорио позитивно о својим искуствима током путовања у Колумбију.
 "Причао ми је о људима ведрог духа који само уживају у животу. Он је чак научио шпански језик и никад му није пало на памет да ц́е на овај начин завршити живот", рекао је Ех Сјонг, брат настрадалог Американца Тоу Гера.

Ех је навео да је његов брат Тоу (50) био активиста америчке заједнице Хмонг и комичар из Минесоте који је пре свог последњег путовања у Медељин комуницирао преко апликације за онлајн упознавање са једном женом.
 Неколико недеља након одласка у Колумбију, позвао је свог брата и тражио од њега 2.000 долара, али није рекао зашто му је новац потребан и да ли је све у реду с њим.
Ех му је одговорио да ц́е пребацити новац, али се више никада није чуо са својим братом. Већ следец́ег дана полиција је пронашла тело Тоу Гера у удаљеном, шумовитом делу Медељина.

Пријатељ у Медељину рекао је Еху да је његов брат киднапован и држан  под оружаном претњом за откупнину од 2.000 долара.
Смрт Тоу Гера је један од осам неразјашњених смртних случајева у Медељину, због чега је америчка амбасада објавила упозорење о ризицима коришц́ења апликација за упознавање.
Свих осам жртава су Американци, који су живот изгубили у новембру и децембру под сумњивим околностима.

Амерички Стејт департмент је саопштио да је упознат да у Медељину делује  банда која је користила апликације за упознавање како би изоловала жртве пре него што их отме и убије, али за сада није јасно да ли и иза осам сумњивих смртних случајева у новембру и децембру стоји нека организована криминална група, наводи ББЦ.

(Тањуг/фото: илустрација)

Коментари / 0

Оставите коментар