Нестали “фалкон 10” био на медицинском лету

Авион “фалкон 10”, који је нестао у Авганистану са четири члана посаде и два путника, био је на медицинском чартер лету из Индије према Русији, саопштила је руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај (Росавијација).

Свијет 21.01.2024 | 10:58
Нестали “фалкон 10” био на медицинском лету

Раније је авганистанска новинска агенција Пајхвок јавила је да се путнички авион срушио у планинском подручју авганистанске провинције Бадакшан након што је скренуо са првобитног курса.

Летјелица, уписана у Државни регистар цивилних ваздухоплова Русије, престала је да одржава контакт и нестала са радарских екрана у суботу увече док се налазила у ваздушном простору Авганистана у близини границе са Таџикистаном, наводи Росавијација.

Авион је обављао чартер медицински лер из Гаје у Индији, преко Ташкента у Узбекистану, до Жуковског у Русији, саопштиле су власти.

Росавијација је у контакту са ваздухопловним властима Авганистана и Таџикистана, наводи се у саопштењу и додаје да је потрага за летјелицом у току.

Према подацима руске Федералне агенције за ваздушни саобраћај, авион је обављао чартер лет хитне помоћи на релацији Гаја у Индији, преко Ташкента у Узбекистану, до Жуковског у Московској области у Русији.

Авганистанска полиција саопштила је да је примила информацију о рушењу авиона у покрајини Бадакшан, на неприступачном планинском подручју, пренио је Ројтерс.

Авион је престао да комуницира синоћ, док је био у ваздушном простору Авганистана, близу границе са Таџикистаном, и нестао је са радарских екрана, објавила је данас руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај на свом Телеграм каналу.

Потрага за летјелицом је у току, а Росавијација је у контакту са ваздухопловним властима Авганистана и Таџикистана. Како преноси Хама прес позивајући се на локалну администрацију, авион је скренуо са првобитног курса и ударио у планински терен у региону Зебак.  

(Тањуг/Фото: Илустрација)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Прњавор

21.01.2024 16:06

Ста,русси више нису на Косову,па нетранспортују органе своје српске браће које и они називају циганима,наркоманима и пљачкашима,сад су прешли на срца,бубреге и органе Индијаца???нека,њих фала богу има..а и беда су ко и русси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

21.01.2024 19:04

Ово може написати само погани мрзитељ или одкаче и идиот.Чувај ти своје органе а нарочито анус

Name

Миле

21.01.2024 19:19

Руси су наша браћа а ти си неки изрод , подржавају Косово Републику српску и нема даље

Name

Прњавор 2

21.01.2024 21:35

Има смисла! Има смисла...

Name

Ре Прњавор.

21.01.2024 19:19

Која си ти болесна сподоба.

ОДГОВОРИТЕ