Зеленски: Доналде Трампе позивам Вас у Украјину...

Председник Украјине Володимир Зеленски је рекао да је забринут због могућности да се Доналд Трамп врати у Белу кућу и Трампову тврдњу да би могао да заустави рат Украјине с Русијом за 24 сата оценио као „веома опасну”.

Свијет 21.01.2024 | 10:53
Зеленски: Доналде Трампе позивам Вас у Украјину...

Зеленски је позвао бившег председника САД и кандидата за републиканску председничку номинацију да посети Кијев, али тек ако Трамп испуни своје обећање.

„Доналде Трампе, позивам вас у Украјину, у Кијев. Ако можете да зауставите рат за 24 сата, мислим да ће то бити довољно да дођете”, рекао је Зеленски.

Украјински лидер је такође изразио забринутост због тога што би САД предузеле једнострану акцију која не би узела у обзир перспективу Украјине, приметивши недостатак детаља око Трамповог „мировног плана”.

Зеленски је описао реторику бившег председника као „веома опасну” и деловао је забринуто да би Трампова идеја о решењу путем преговора могла да укључи то да Украјина направи велике уступке Русији.

„(Трамп) ће доносити одлуке сам, а... чак и да не говорим о Русији, већ без обе стране, без нас”, рекао је Зеленски. „Ако то каже јавно, то је помало застрашујуће. Видео сам много, много жртава, али ово ми заиста помало изазива стрес”.

Додао је: „Зато што чак и ако његова идеја (за окончање рата) - коју још нико није чуо, не ради за нас, за наш народ, он ће ионако учинити све да своју идеју спроведе. А то ме мало брине”.

(Политика/Фото: Бета/АП)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

питам се

21.01.2024 11:36

И коме не одговара мир? Како априори мали Зелени аскеназе зна да би исти био на стету Украјине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

21.01.2024 17:54

Украјина це у било којој комбинацији свакако остати без дијела територије,питање је само колики дио!

Name

055

21.01.2024 12:05

Па наравно у тој причи нема мјеста за издајника Зеленског!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељони

21.01.2024 16:58

Нека ти је Бог на помоци,али како видим црно ти се писе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свијету је потребан

21.01.2024 17:29

Мир а наркоман нека се лијеци.

ОДГОВОРИТЕ