Већина одборника се води интересима моћника у граду

Политичка препуцавања у Скупштини града Бањалука се настављају. Овај пут, сукоби се дешавају и унутар самог СНСД-а, чији се предсједник Градског одбора Владо Ђајић обрушио на дио одборника скупштинске већине који су подржали релокацију средстава из буџета. 

Република Српска 15.01.2024 | 20:01
Већина одборника се води интересима моћника у граду

Ребаланс буџета за 2023. годину још увијек није усвојен. Док из Управе града Бањалука кажу да је његово усвајање због растућих трошкова неопходно, из СНСД-а сматрају да се ради о криминалу. 

„Драшко Станивуковић је потрошио око 10 милиона градских пара, како је и сам рекао, гдје му је било мило, а ја да преведем, тамо гдје је имао личну корист“, каже Владо Ђајић, предсједник ГО СНСД-а Бањалука.

Недостатак средстава у буџету града, тврди Ђајић, Станивуковић је покушао да прикрије ребалансом буџета. 

„Хтио је да подмити неке одборнике у градској Скупштини Бањалука да противзаконито донесу одлуку да сад усвоје ребаланс и да покрију криминал, а тиме да и они уђу у кривично дјело. Нисмо то дозволили нити ћемо дозволити. Драшко Станивуковић ће морати одговарати за сва кривична дјела која је урадио“, поручује Ђајић.

Гласање на коме је уз помоћ гласова СНСД-а усвојена релокација стредстава, за одборника СНСД-а Маринка Умичевића није спорно, јер се радило о потребама грађана. Одбацује Ђајићеве оптужбе, а о  ребалансу, каже, није ни било ријечи. 

„Он је нас оптужио да смо ми узели новац, да нас је поткупио градоначелник. То није тачно, нити би мене могао ко поткупити. Ја сам рођени Бањалучанин, сви знају ко је и шта је Маринко. Ранкица Пушић и ја смо једини одборници који смо реаговали, остали одборници су шутјели, што је њихова срамота. Можда су они узели паре, ја нисам“, тврди Умичевић.

Због свега, каже Умичевић, очекује јавно извињење од стране Владе Ђајића, али и размишља о свом статусу у СНСД-у. 

„Мислим да ја више немам шта тражити у овој партији, али чекам разговор са предсједником Додиком. Ја сам у тој партији због њега и ушао сам због њега“, јасан је Умичевић.

Градски менаџер Бојан Кресојевић не одбацује могућност да ће сукоби унутар СНСД-а довести до формирања нове скупштинске већине. 

„Све је могуће. Очигледно је да по питању ребаланса буџета постоје различита мишљења у скупштинској већини. Оно што је у овом тренутку најважније, јесте да се испоштују обавезе према грађанима, који не би смјели бити предмет било какве политичке борбе“, поручује Кресојевић.

- Да у Бањалуци не постоји класична политичка подјела на блокове и да већина одборника од сједнице до сједнице гласа вођена интересима моћних појединаца, сматра одборник ПДП-а Милко Грмуша. 

„Градоначелник је у претходном периоду више пута говорио да он одлуке доноси у складу са оним што је интерес града и да он више не гледа ствари на начин позиција и опозиција. Дакле, он не крије да покушава са свим странкама, укључујући и СНСД направи одређену врсту сарадње. То је његов приступ, ја сматрам да ништа није спорно када је ријеч о интересу града, али мора бити у складу са законом“, сматра Грмуша.

И док трају политичка препуцавања око усвајања ребаланса буџета, око 11 хиљада грађана чека на исплату плата, накнада, стипендија и социјалних давања. 

(БН) 

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Невена

15.01.2024 20:13

Све њих треба истјерати из скупстине,а умјесто ових нерадника,мафијаса,псетомрзаца,кретена...требају сједити обицно градани.Ми би знали водити овај град.Станивукквјц наставио стопама СНСД-а ,да унистава,и ради ста хоце😡😡😡😡

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2024 22:27

Предсједник Додик је изврстан селектор. Репрезентација у којој су селектирани, Ђајић, Вулић, Шулић, Вишковић и многи други може комотно на свјетско првенство. Изврсни су.

Name

Ре

15.01.2024 22:50

Јавно осрамотити и растјерати све до једног. Да им не падне на памет да се кандидују за све преко нивоа портира у овој држави. Пола скупштине и животу одело није обукло. Оно нама ведри и облачи.

Name

Ре ре

16.01.2024 07:21

Бурлини лопови срам вас било имате све и по два радна мјеста а зашто гдје су новци који се издвајају за путеве од регистрација аута , кад неки дан ногу не сломи са падом на цести због ваши рупа у граду БЛ, а за сеоске путеве БЛ које треба насути шљунком то је посебна прича.

Name

Ре

15.01.2024 20:13

Каква је сад ово спика!? Јели то значи да и ви од сад подржавате доктора Владу Ђајића! Свака част ако је тако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

15.01.2024 21:39

Вјеруј да је Станивуковић гори од Дзајица јер је приглупи дегенерик

Name

Без дилеме

15.01.2024 23:25

Већина Бањалучана је стигла или има порјекло из руралних подручја зато је логично да ће прије подржати једног доктора из народа него некога сумњиве сексуалне оријентације

Name

Ђаичу

15.01.2024 20:20

Када це бити готова гаража колико вас је костала могли сте болницу направити рокови пробојени ко одговара нико

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

15.01.2024 20:28

Очи повадили да Бог да. Све се врти око личних интереса и похлепе за новцем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драскиц

15.01.2024 21:37

Драскиц,прави мафијасцис, са Кајом са Малбасицем, са свим преварант каквог нема, јаднице није плесао ни једно лето ЈЕБО СЕБЕ КАКВА СМАРЛАМА

Name

Ђ. Б.

15.01.2024 21:00

Није могуће да се Маринко Умичевић позива на поштење. Па он је највећи папак и у свакој позицији гледа само свој лични интерес. Нисте ваљда заборавили како га је Додик купио иако је прије тога био окорјели критичар Додика и његових трабаната. Умичевић = Чавић = Стевандић = Драшко Станивуковић = .......!!! Умичевић је показао свој карактер када је тужио др. који онколошким болесницима отвара боловање и када прогања труднице у фабрици обуће. Сада ће Додик шкартирати Ђајића и докупити Умичевића новом позицијом и другим погодностима. Умичевић је јавно изјавио да само чека разговор са Додиком па од тога шта изтргује ће одлучити којем јату ће се приклонити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билећанин

15.01.2024 21:06

Они се сукобе, а све преко народне грбаче. Доста је народу овакве накарадне политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

15.01.2024 21:20

Драско се погубио,отисао је у цисти криминал!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

15.01.2024 22:09

Јадни градјани са оваквим политицарима. Јадни градјани кога су бирали, за кога су продали глас ( за посао, паре, и сви нацини уцјене), јадни они који су вјеровали да је Драско другацији. Ми смо примјер народа у историји који це сам себе унистити и нестати са ових простора и све то због лоповлука, психопата и мафијаса којим смо дозволили да владају умјесто народа, глупи смо, неструцни, јадни, примитивни, без опстег интереса, без традициије дрзаве, без визије. Као да сви политицари мрзе и народ и Републику Стпску, а БиХ јавно мрзе. Па узивајте Господо у покраденим парама и некретнинама у околним земљама, народ це проци као народ у РСК некада. Али тако сте изабрали. Ја не знам какав психопата морас бити да се мозес појављивати у јавности након свега сто сте урадили овом народу. Паметан је свако ко је отисао. Полусвјет влада, дјесте лопови? Узивајте у парама осиромасеног народа у РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тхе Пунисхер

16.01.2024 04:52

Али прије него сто нестанемо морамо се осветити онима који су нас унистили, багра не смије проци неказњено

Name

Мисо

15.01.2024 22:26

Драскицу је опалио кец.Од цупс ја асвалта до градонацелника и онда хапањр узеп.Једном си опалио сиротињу и никад висе.Е мој Драскицу карактер ти је нула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

15.01.2024 23:06

Е ово је вец...луд...збуњен...(не)нормалан...!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МW

15.01.2024 23:43

Зато Сто СУ полтрони лицемјерни И неспособњакобици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

16.01.2024 04:24

Вукане узми Оресанин права особа за твоју странку....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реееееее

16.01.2024 07:16

Симбиоза

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болy

16.01.2024 07:20

Пала књига на празну страну!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема

16.01.2024 07:42

их много у тој скупстини сто су из Бањалуке, све увезено, циста окупација

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зе Игор и Мисо

16.01.2024 07:51

Драшко је одраз ради а Владо би само да руши! ОН најављује рушење кружне раскрснице на Булевару, пролетос је најављивао прекид радова на споменику палим борцима, гаража му се сама урушава! ЈОШ човјек у проблему ПАЦЈЕНТИ МУ ПОКРАДОШЕ ТОАЛЕТ ПАПИР НА УКЦРС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

16.01.2024 08:42

Заборавио си шта си нападао новинаре код за тебе тешких питања а како рече да 50 г радиш и да ти је тешко имаш услове за мировину шт не идеш ослободи мјесто младим људима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

16.01.2024 08:58

Тај одпустао труднице да је правне државе он би вец био избачен из скупстине али таки СНСД дрзи бар 7о посто у својим редовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.01.2024 11:47

Преваранту шта је са бесплатним превозом сви пензионера у БЛ, четврта је година дошла лажи пензионера које превари за свој глас да дрмаш са бурлиним лоповима по БЛ.

ОДГОВОРИТЕ