Пољопривредници блокирали главне улице у Берлину

Њемачки пољопривредници блокирали су данас улице Берлина с више од 3.000 трактора у знак протеста због владиних планова да укине порезне олакшице за пољопривредни дизел.

Свијет 15.01.2024 | 14:09
Пољопривредници блокирали главне улице у Берлину

Јоаким Руквајд, предсједник Удружења њемачких пољопривредника, рекао је да неће прихватити недавну понуду владе да постепено укида порезне олакшице и да ће наставити своје протесте.

– Имам утисак да коалициона влада још увијек није схватила. Нећемо прихватити лоше компромисе о пољопривредном дизелу. Потребна нам је промјена политике која даје приоритет потребама нашег становништва, малих и средњих предузећа, привреде и пољопривреде – поручио је Руквајд.

Од раног јутра колоне трактора довеле су до застоја саобраћаја у Берлину, а главне градске саобраћајнице у владиној четврти и око Бранденбуршке капије су блокиране.

“Без пољопривредника нема будућности“, “Фарме горе, политичари спавају“, “Не играјте се храном, осигурајте пољопривредну производњу“ и “Престаните да расипате новац пореских обвезника!“, неке су од порука које су демонстранти исписали на транспарентима.

Влада канцелара Олафа Сцхолза објавила је прошлог мјесеца да планира смањити субвенције за пољопривредна горива и возила, као дио нових владиних мјера штедње како би се испунила буџетска правила.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Србо

15.01.2024 14:50

Овај један трактор је скупљи од мог цјелог имања, тако и од већине становништва, али ми смо добрице и само ћутимо и чекамо да неко други се избори за нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оли

15.01.2024 15:12

Тако се то ради а не овде изађе 10 трактора полиција растјера дио се поткупи и умире село🥶

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањик

15.01.2024 15:14

Тако и треба без разлике из које дрзаве били пољопривредници ми једемо из њихових руку а солц говно сто мора промовисат индустријска говна отрове то је његова ствар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

15.01.2024 15:14

То то ...палите униставајте какви сте ви демостранти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економиста

15.01.2024 15:28

Већ 30 000 људи стоји испред брандербушке капије , нису то само пољопривредници него кланичари , власници месница , ресторана , хотела , производјачи сточне хране итд. Сви људи чија егзистенција зависи од пољопривредне производње .Наравно највише је Бавараца њих предводи министрица пољопривреде у покрајинској влади господја Михаела .Сретно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

15.01.2024 17:27

Добро си рекао, све ВЛАСНИЦИ. Како запну кад се о њиховом дупету ради. А кад треба да се боре за своје раднике, нема их нигдје. Треба сад запосленици свих тих ВЛАСНИКА сто протестују, да организују контрапротест и да тразе веца права и примања од својих газда, које се боре да се њима не узме. Подрзавам да се свако бори за себе, али пољопривредници мало претерују и прецјењују себе, као НЕМА ФАРМЕРА-НЕМА ХРАНЕ. Па ста? Нема инзењера - нема струје, воде, гријања... Нема медицинара - нема лијецења. Нема фризера - нема сисања итд., настави низ. Сви су јаднако битни, нема разлога да мисле да це неко умрети без њих, свејдно це дици све цијене својих производа, каква год одлука власти буде.

Name

Ратари

15.01.2024 15:31

Имате прилику преписати како доци до своих права

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

15.01.2024 15:43

У Минхену нису дали на улице. А Сељаци и Борци, треба да имају највећа права. Из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е народе

15.01.2024 16:12

Овако се страјкује. Ово је народ и снага, требамо уцити од паметнијих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Примјер

15.01.2024 16:39

Нека наши пољопривредници, радници, и остала потлачена сиротиња види како се протестује у нормалној држави. Свака власт притиска народ онолико колико он то сам дозволи. Кад кап прелије чашу, онда народ покаже зубе. А код нас излило на све стране, нама супер, дајте само појасе за спасавање, да не потонемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска

15.01.2024 18:45

За вриједне пољопривреднике људе са здравим разумом. Без хране се не мозе....

ОДГОВОРИТЕ