Да ли су Силвана и доктор у хит серији Тома добро описани

Лик доктора Алекса Хаџипоповић у филму 'Тома' тумачи глумац Петар Бенчина, а Томина супруга Гордана Здравковић открила је да ли је он уопште постојао.

Магазин 15.01.2024 | 10:14
Да ли су Силвана и доктор у хит серији Тома добро описани

Филм 'Тома' и даље изазива велику пажњу публике, а о његовим детаљима у којем је приказан живот легендарног пјевача и даље се нагађа.

Лик доктора с Војномедицинске академије у Београду који је лијечио Тому у филму тумачи Петар Бенчина, а та је улога изазвала бројне реакције. Многи нагађају је ли др. Хаџипоповић заиста постојао у животу пјевача.

Иако се нагађало да је ријеч о измишљеном лику, Томина супруга Гордана Здравковић открила је да је прича о доктору стварна.

'Није истина да доктор није постојао. Био је један доктор и ишао је с њим неколико пута на излете, он је доктор с ВМА, Рус. О Томи се у том тренутку бринуло пет доктора, понешто је сигурно додано, али истина ова. Тај руски доктор био је и породични пријатељ и увијек је био уз Тому чак и изван болнице, кад год је нешто требало. У филму је то приказано мало другачије, заправо је доктор преминуо', рекла је.

Подсјетимо, осим доктора лик Силване Арменулић којег је тумачила глумица Тамара Драгичевић привукао је највише пажње.

Тома је наводно био лудо заљубљен у Силвану, а управо му је она помогла на почетку каријере.

Легенда каже да су се Силвана и Тома упознали тако што га је, тада 19-годишња пјевачица, срела промрзлог на клупи у Лесковцу, а након што јој је он признао да воли пјевати, одвела га је на свој наступ.

'Инсистирала је да јој напишем пјесму. Али што? Ја сам увијек био у неким романтичним везама које су ме инспирисале. Са Силваном је било тешко. Причали смо данима, била је несретна. Откривала ми је детаље из свог брака који је био лабилан, очајавала је. Често ми је говорила: 'Јао, овај живот мој!

Нека иде све доврага када ми ништа не иде од руке! Нит' брак, нит' ово, нит' оно...' И једном док смо се возили бусом на концерт, кажем јој: 'Знаш шта, то је интересантно, да ти ја направим пјесму баш као што ти причаш, онако како се осјећаш. Онда ћеш боље пјевати', рекао је једном Тома.

(Сторy.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар