Протест против крајње деснице у Њемачкој

- Више хиљада људи међу којима су били канцелар Олаф Шолц и министарка спољних послова Аналена Бербок, окупило се данас у Потсдаму на демонстрацијама против крајње деснице у Немачкој

Свијет 14.01.2024 | 18:37
Протест против крајње деснице у Њемачкој

Повод за скуп био је извештај о недавном састанку екстремиста који су наводно разговарали о депортацији милиона имиграната, укључујући немачких држављана, у случају да дођу на власт.

Прошле недеље, агенција Коректив известила је о наводном састанку крајње деснице у новембру, којем су присуствовале личности из екстремистичког Идентитарног покрета и из странке крајње деснице Алтернатива за Немачку (АфД).

Истакнути члан Идентитарног покрета, аустријски држављанин Мартин Селнер, представио је своју визију „ремиграције“ за депортације, преноси АП.

АфД је покушао да се дистанцира од састанка, рекавши да нема никакве организационе или финансијске везе са догађајем, и да су чланови који су очигледно присуствовали, то учинили у личном својству те да партија није одговорна за оно о чему се тамо разговарало.

АфД је тренутно друга странка по популарности у анкетама, иза главне опозиције десног центра и испред партија у непопуларној Шолцовој коалицији левог центра.

Немачку чекају избори за Европски парламент у јуну, а затим државни избори у септембру у три источне покрајине у којима је АфД веома јак.

(Тањуг) Фото: дпа виа АП/Себастиан Цхристопх Голлноw 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ето Видиш

14.01.2024 18:55

Сутра на протесте нека изађу симпатизери крајње деснице , нека протествују против крајње љевице, у чему је разлика ? Тако у круг, док не увуку комплет Европу у рат !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е па видиш

14.01.2024 19:26

Ова десница широм европе то је Путинов савезник, фашисти. Он би њих да постави на власт и ево му савезника по западној европи. Ми смо му већ савезници, ми смо та десница, националисти и фашисти. А овамо као борац против неког фашизма, он је борац против демократије.

Name

Ре

14.01.2024 21:51

Па они не дају фашизму да се поново зачне

Name

ре е, па видис

14.01.2024 22:50

Није другар злато све сто сија.Кад се мало осврнемо ста се то политицки десавало последњих година.Где је била која дрзава економски а где је сада. Онда крене прица.Народ препознаје "пут" изабраника и не зели даље да их прати. Све висе налази поверење у једној другој странци.Засто? Трази или налази оно сто му нестаје или је нестало. Наравно,бирана странка расте и постаје неугодна за постојеце, неке друге и њихове планове.Онда поцне да тиња не задовољство народа. Кад крену са протестима све висе и висе. Некима се мозда канабе затресе. Ста у таквим прицама јос недостаје? Тако је,трази се кривац... Хмммм ко би то могао бити? Цик погоди.

Name

Ипе

14.01.2024 23:34

Десницу на Голи Оток,да туца камен и размишља.

Name

Арса

14.01.2024 19:57

Шолц ме не занима али Аналена Бербок свакако ми одговара.С тим да ћу одбацити неке њене глупе изјаве али њу ћу радо прихватити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старина

14.01.2024 23:12

Странка линке у ствари лијева је исто за Русију и противи се наоружању Украјине и доста грађана Њемачке јер њихов народ не живи баш бајно има пуно социјалних и сиромашних случајева мале пензије скупи станови и енергија

Name

Протести

14.01.2024 20:13

Ови протести су висе онако у медијској резији, него засновани на реалности у сустини. АФД је све јаци последњих мјесеци, јер је народу вец полако "прекипјело" са "зеленом идеологијом", те децимирању њемацке привреде а самим тим и погорсањем зивотног стандарда, да не набрајам све. И поред протеста, поцевси од привредника до пољопривредника до логистицара, бас ови тзв. "средњи" немају ни намјеру да одустану од својих агенди, напротив, а све висе градјана је забринуто за будуцност... АФД показује своју "десницу" противљењем неконтролисаној имиграцији и политицко-економској агенди у Њемацкој. Не да браним АФД, али су изгледа сви отисли толико "лијево" да је АФД у сустини постала "конзервативна средина"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економиста

14.01.2024 20:39

Шолц измишља непријатеље има подршку тек 17% становништва , готов је марионета.

ОДГОВОРИТЕ