Кад побиједи живот: Унука Биље Крстић је медицински феномен

Ноа је посебна дјевојчица, која има десет година и многима је примјер храбрости, воље и жеље за животом.

Србија 13.01.2024 | 11:40
Кад побиједи живот: Унука Биље Крстић је медицински феномен

Музичка уметница Биљана Крстић из брака са глумцем Тихомиром Арсићем добила је две кћерке Ленку и Милицу, која јој је подарила и унуку која се зове Ноа.
Ноа је посебна дјевојчица, која има десет година и многима је примјер храбрости, воље и жеље за животом.

Биљина кћерка посветила је Инстаграм профил својој дјевојчици Нои и мотивационим порукама свим родитељима и дјеци који пролазе кроз исто. Она је једном приликом написала да су њеној мезимици давали минималне шансе да преживи, али их је она све демантовала, преноси Блиц.

Данас похађа трећи разред основне школе. Свијет је угледала у 26. недељи трудноће, у шестом мјесецу. Била је тешка само 700 грама. Тако сићушна и слаба, суочила се са бројним компликацијама. Имала је три крварења у мозгу, која су се развила у екстремни хидроцефалус који је оставио оштећење на 80% мозга и узроковао још дијагноза, међу којима тешку епилепсију и церебралну парализу. Али, предаје није било…

Уз много љубави и рада Ноа је постала једно весело дијете, а њена мајка на Инстаграму, који прати више од 26.000 људи редовно дијели детаље из њихових живота.

– Учимо неке нове ствари, полако, девет година нам је требало и још имамо да научимо, али не бунимо се. Драги наши, овом дјетету је дат 1% шансе да ће преживети! И речено нам је да су шансе мање од 5% да ће, ако преживи, икад држати самостално главу, и да никад неће самостално сједити, јести без гастропега, живети и дисати без апарата... Наде увијек има. Стрпљење, љубав и вјера су све што нашој дјеци треба. Ништа се не дешава преко ноћи и без труда, много труда, али исто тако ништа се, код наше дјеце, не дешава онда кад ми желимо, већ само онда кад су они спремни. Ок је вјежбати и пробати, али не и да претјерујете – каже Милица, мама ове посебне, неодољиве дјевојчице.

(Српскаинфо/ФОТО: МY.БАБY.НОА / ИНСТАГРАМ/СЦРЕЕНСХОТ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

+

13.01.2024 15:45

Баш нам је драго. Да буде жива и здрава. Из РС.

ОДГОВОРИТЕ