Данас извлачење заробљених из Крижне јаме?

Водостај у словеначкој Крижној јами, где је од суботе заробљено петоро људи, је у опадању, па ће данас бити покушано спасавање заробљених.

Регион 08.01.2024 | 08:18
Данас извлачење заробљених из Крижне јаме?

Рониоци, којима је потребно неколико сати за ову акцију, требало би да се спусте у пећину између девет и десет сати, преноси РТВ Словенија.

Рониоци су синоћ доставили додатне залихе хране и суве одеће за петоро људи - двојицу пећинских водича и трочлану породицу, који су трећи дан заробљени на  2,4 километра од улаза у пећину.

Трочлана породица и два водича кренули су у суботу око 8 часова у обилазак пећине, али због пораста водостаја нису могли да се врате.

 Акција спасавања почела је већ у суботу поподне, а до сада су две екипе ронилаца одлазиле до њих како би им обезбедили све што је потребно.

Петоро људи је безбедно, у загрејаном логору на стени, десетак метара изнад воде и имају храну, топлу одећу и горионике, а према последњим извештајима ронилачке екипе која се у недељу вратила из пећине, њихово стање је стабилно.

(Тањуг) Фото: 24ур.цом

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А

08.01.2024 08:46

Где су и шта данас раде она дечица што су такође пре неколико година били заробљени у некаквој јами . Такође од воде. Може ли мало да нам неко напише?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

08.01.2024 12:22

Нисиу току ал та сва дјечица су уз помоч ронилаца сви извучени на копно без икаквих повредаСви су били обучени у ронилачка одијела и уз помоч искусних ронилаца једно по једно са ронилачком оптемом су извлачени на копно....

Name

Шпиљар

08.01.2024 09:53

Нек хеби матер своју глупу, куд су кренули да траже белаја и себи и другима. Шта год се деси овим глупанима, сами су себи криви!!!

ОДГОВОРИТЕ