Сутра знатно хладније и облачно са снијегом

- У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује знатно хладније и облачно вријеме уз сњежне падавине и пораст сњежног покривача у већини предјела.

Босна и Херцеговина 07.01.2024 | 14:47
Сутра знатно хладније и облачно са снијегом

Снијег ће бити јачи на сјеверу и истоку у првом дијелу дана, док ће поподне и увеће бити хладно уз слаб снијег, а до краја дана висина сњежног покривача биће између пет и 15 центиметара у нижим, док ће у брдско-планинским предјелима бити до 30 центиметара.

На крајњем југу киша у првом дијелу дана, а поподне ће бити углавном суво и вјетровито, уз јаку буру, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, на југу и планинама јак, сјеверни.

Минимална температура ваздуха од минус пет до минус један, на југу до шест, док ће максимална температура ваздуха бити од минус три до нула, на југу до осам степени Целзијусових.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је претежно облачно вријеме са кишом у већини предјела, а снијег је забиљежен на планинама.

Према крају дана или током ноћи очекује се сусњежица и снијег.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус три, Мраковица минус један, Кнежево и Чемерно два, Мркоњић Град, Нови Град, Приједор, Хан Пијесак и Иван Седло три, Бањалука, Калиновик и Рибник четири, Гацко, Соколац, Србац и Бугојно пет, Добој, Сребреница, Ливно и Сарајево шест, Бијељина, Градачац и Тузла седам, Вишеград, Рудо, Фоча и Зеница осам, Широки Бријег десет, Билећа 11, Требиње 12, те Неум 13 степени Целзијусових. 

(Срна) Фото: Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар